Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής των Περιφερειών μελών της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων Ευρωπαϊκών Περιφερειών (CRPM), που πραγματοποιείται στη Βενετία.

Στη Γενική Συνέλευση, όπου τη Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Αλεξάκης,  συμμετέχουν 25 Μεσογειακές Περιφέρειες και συγκεκριμένα από  Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Γαλλία, Αλβανία, Μαρόκο καθώς επίσης εκπρόσωποι από την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο, την Ένωση για τη Μεσόγειο και των Διαχειριστικών Αρχών των Μεσογειακών Προγραμμάτων.

Στις συζητήσεις που γίνονται κυριαρχεί η ανησυχία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ο προβληματισμός για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά και την επικείμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας.  

Επίσης εξειδικεύεται η  Πολιτικής Συνοχής καθώς και η εφαρμογή των Θαλάσσιων Πολιτικών στη Μεσόγειο, όπως και η εξέλιξη των Μεσογειακών Προγραμμάτων.

Στις εργασίες εξελέγει νέος Πρόεδρος ο Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) ενώ στο Πολιτικό Γραφείο θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.