Νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο το βράδυ της Δευτέρας.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός του ΙΧ αυτοκίνητου παραβίασε το STOP της οδού Θεοδοσίου με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το διερχόμενο μηχανάκι επί της Γεννηματά.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε στο κεφάλι ο νεαρός μοτοσικλετιστής και μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα να  απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις από τον δήμο Ηρακλείου.

Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών, Αριστείδης Αθανασάκης, με επιστολή προς το τμήμα κυκλοφορίας της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, είχε αιτηθεί εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, η λοξή συμβολή των οδών Γεννηματά και Θεοδοσίου, δημιουργούν μια άκρως επικίνδυνη διασταύρωση, καθώς οι οδηγοί δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ορατότητα. Την ίδια στιγμή, δεν επαρκεί η πινακίδα του STOP, καθώς απέχει … 13 ολόκληρα μέτρα από το σημείο που συμβάλουν οι δρόμοι.

Ο κ. Αθανασάκης είχε ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για τρεις επικίνδυνες διασταυρώσεις στην περιοχή και είχε ζητήσει να τοποθετηθούν ανακλαστήρες σε διάφορα σημεία, ώστε να ελαττώνουν ταχύτητα τα διερχόμενα οχήματα, καθώς επίσης και το βάψιμο του οδοστρώματος με την ένδειξη STOP.

Δυστυχώς όμως, επτά μήνες μετά, οι ιθύνοντες του δήμου, όχι μόνο δεν πραγματοποίησαν καμία παρέμβαση στις επικίνδυνες διασταυρώσεις, αλλά όπως μαθαίνουμε, δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να απαντήσουν στην επιστολή του κ. Αθανασάκη.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Τι περιμένουν στη Λότζια; Να θρηνήσουμε θύματα για να παρέμβουν;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook