Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, και του δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί το «Μουσικό Αφιέρωμα» στους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Στέλιο Καζαντζίδη και Νίκο Ξυλούρη με τη μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Η μεγάλη συνάντηση» την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στις 9:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». Η συναυλία, με την διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, πραγματοποιείται για την στήριξη- δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο.  

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου η Άννα Μπιθικώτση κόρη του αξέχαστου λαϊκού βάρδου Γρηγόρη Μπιθικώτση, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Ρίτσα Καλογεροπούλου, η Λένα Χατζηγεωργίου μαέστρος της Μικτής – Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου, και ο τραγουδιστής Σωτήρης Δογάνης, παρουσίασαν αναλυτικά την μουσική παράσταση. 


Μάλιστα σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την στήριξη που παρέχει για την πραγματοποίηση της συναυλίας. 

Συγκεκριμένα η λογοτέχνης, Άννα Μπιθικώτση, ανέφερε: «Στην συναυλία θα παρουσιάσουμε 3 μύθους το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Στέλιο Καζαντζίδη και τον Νίκο Ξυλούρη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, για την στήριξη τους όπως επίσης το Λύκειο Ελληνίδων που θα χορέψει τραγούδια των αξέχαστων τραγουδιστών, τη χορωδία της Π.Ε. Ηρακλείου που θα συνοδεύσει τους τραγουδιστές μας στη συναυλία όπως επίσης τη λαϊκή ορχήστρα «Μπιθικώτση. Προσκαλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια αυτή που γίνεται για ιερό σκοπό». 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Ρίτσα Καλογεροπούλου δήλωσε: «Προσκαλούμε τον κόσμο να στηρίξει τη συναυλία ώστε να ενισχύσουμε ένα ιερό σκοπό που είναι η δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο». 
Το Μουσικό Αφιέρωμα

Οι τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ  & ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ μέσα από το σενάριο που συνέγραψε η λογοτέχνης Άννα Μπιθικώτση, μια νύχτα που «πήραν άδεια» από τις Πύλες του Παραδείσου, σεργιανούν μ’ ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα στη γη για να συναντήσουν τραγούδι το τραγούδι, μνήμη τη μνήμη, τη ζωή τους όλη… 

Επτά καλλιτέχνες, δύο χορωδίες, τρία χορευτικά σύνολα και έξι μουσικοί επί σκηνής, σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής με αφορμή τη σκυταλοδρομία Αλληλεγγύης και Στήριξης για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα  από τις λυρικές αφηγήσεις της με τον Ηλία Κλωναρίδη, έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές αλλά και με δύο εξίσου σημαντικούς σύγχρονους ερμηνευτές: τον εξαίρετο Σωτήρη Δογάνη και το Γιάννη Κρητικό (από το Your Face Sounds Familiar) στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου. Μαζί τους τραγουδούν η Αντιγόνη Μπούνα και η Ιωάννα Καρανίκα.  Στις δραματοποιημένες αφηγήσεις συμμετέχει η ηθοποιός – σκηνοθέτης, Σοφία Δερμιτζάκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού, η Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης » υπό τη διεύθυνση της μαέστρου , Λένας Χατζηγεωργίου και τα Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας γλυκά εποχές, ήχους και συναισθήματα.

Δεκάδες πρόσωπα σε όλους τους ρόλους μιας μουσικής παράστασης συστήνουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο, μέσα από τραγούδια που ταξίδεψαν στην αθανασία ο Γρηγόρης, ο Στέλιος και ο Ψαρονίκος, ντυμένα περίτεχνα και ευρηματικά με ιστορικές μνήμες και προβολή ντοκουμέντων από τη ζωή και το έργο τους.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

Ηλίας Κλωναρίδης, Σωτήρης Δογάνης, Γιάννης Κρητικός,
Αντιγόνη Μπούνα, Ιωάννα Καρανίκα
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
- Άννα Μπιθικώτση: Δραματοποιημένη αφήγηση, σενάριο, επιμέλεια
- Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ»
υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού
- Μικτή – Παιδική & Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου
υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου
- Σοφία Δερμιτζάκη: ηθοποιός – σκηνοθέτης
- Χορευτικά Σύνολα του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου
- Αθηνά Αβούρη : Σκηνοθεσία παράστασης, επιμέλεια video προβολής