Με ειδική μέθοδο 40χρονη από τα Χανιά, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 200 γραμμαρίων που χαρακτηρίζεται ως το  πρώτο "τέλειο μωρό" στην Κρήτη.

Το συγκεκριμένο παιδί, χαρακτηρίζεται ως «τέλειο» καθώς τηρουμένου των αναλογιών δεν πρόκειται να παρουσιάσει σύνδρομα και χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης

Η 40χρονη μανούλα πλέον,  σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της neakriti, είχε ιστορικό επανειλημμένων αποβολών στο παρελθόν.

Για το λόγο αυτό υπεβλήθη στην διαδικασία του προεμφυτετευτικού ελέγχου πάντα στα πλαίσια της εξωσωματικής γονιμοποίησης που είναι μια μέθοδος που επιτρέπει στα ζευγάρια να γνωρίζουν για τις γενετικές βλάβες που μπορεί να υπάρχουν στα έμβρυα τους.

Η προεμφυτευτική διάγνωση είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική  μέθοδος στον χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η μέθοδος της προεμφυτευτικής διάγνωσης δεν έχει καμία σχέση με την ευγονική. «Δεν διαλέγουμε χρώμα ματιών, μαλλιών και φύλο ή ό,τι άλλο καθορίζουν τα γονίδια. Δεν κάνουμε ανάλυση γονιδίων για να φτιάξουμε ανθρώπους με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτό που θέλουμε είναι υγιή έμβρυα και μόνο» επισημαίνει γνωστός γυναικολόγος ο κ. Πάντος.

Να σημειωθεί, ότι αυτή η μέθοδος ξεκίνησε το 2010 ενώ εφαρμόζεται σε λίγες χώρες του εξωτερικού προς το παρών.

Στα πρώτα στάδια της μεθόδου, οι επιστήμονες μπορούσαν να ελέγχουν μόνο τα 9 χρωμοσώματα τα οποία ενοχοποιούνται για γενετικές βλάβες ενώ τώρα ελέγχουν και τα 23.