Τον Δήμαρχο του Δήμου Ρεθύμνης επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου ο Ρώσος Κοσμοναύτης κ. Γιούρι Μαλέντσενκο , ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη στα πλαίσια ενός προγράμματος αποκατάστασης μετά την πρόσφατη επιστροφή του από το διάστημα , συνοδευόμενος από μέλη της Οικογένειας του και της ιατρικής του ομάδας , η οποία επιμελείται το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Στο Δημαρχείο τον Ρώσο Κοσμοναύτη και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Δήμαρχος παρουσία του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου των Ξενοδόχων Ρεθύμνου , όπου μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα έγινε μια ενδιαφέρουσα  ενημέρωση του Δημάρχου για τον Δήμο , την τοπική οικονομία της περιοχής του Ρεθύμνου , τις δυνατότητες που προσφέρει , ως προορισμός υψηλών απαιτήσεων με ιδιαίτερη αναφορά στο ήπιο μεσογειακό της κλίμα , που είναι ιδανικό για ξεκούραση αθλητών , επικαλούμενος το παράδειγμα της Αμερικανικής Ολυμπιακής Ομάδας , η οποία επέλεξε το Ρέθυμνο για την ξεκούραση της μετά την επιτυχή συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του 2004.

Ακόμα ο κ. Δήμαρχος  έδωσε πληροφορίες για την πόλη του Ρεθύμνου , τα μνημεία και τα μουσεία της με ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας και παράλληλη πρόταση για την ένταξη του στους προορισμούς επίσκεψης του Ρώσου Κοσμοναύτη.   

Ο κ.  Γιούρι Μαλέντσενκο ανέφερε , ότι το νησί της Κρήτης αποτελεί ιδανικό τόπο ξεκούρασης για τους Κοσμοναύτες , οι οποίοι το έχουν εντοπίσει από το διάστημα , καθώς ξεχωρίζει στη Μεσόγειο θάλασσα , γιαυτό και το επιλέγουν για σωματική και ψυχική ανάταση , όταν φθάσουν στη γη μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στο Διάστημα. 

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο ζεστό αίσθημα φιλοξενίας που συνάντησε στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων τόσο από τον Δήμαρχο του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη , όσο και από τον Ρώσο Κοσμοναύτη κ. Γιούρι Μαλέντσενκο , ο οποίος αφιέρωσε στον Δήμαρχο του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων φωτογραφία του διαστήματος και τον ίδιο  μέσα στο διαστημόπλοιο με ιδιόχειρη αφιέρωση.

 Τέλος προσφέρθηκε φιλοξενία με κρητικά εδέσματα , η οποία συνεχίστηκε με παράθεση γεύματος από τον Σύλλογο Ξενοδόχων σε εστιατόριο της πόλης του Ρεθύμνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook