Δηλώσεις-Μηνύματα εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων:

"Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη στις ηλικίες 5-29 είναι τα τροχαία ατυχήματα! Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Κων/νος Μαλλιωτάκης, Critical Mass Heraklion: «Η καθημερινή αστική μετακίνηση με ποδήλατο βελτιώνει την ανθρώπινη υγεία και ταυτόχρονα συμβάλλει στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που οφείλονται στη μηχανοκίνητη κυκλοφορία.
Το ποδήλατο είναι ένα εύχρηστο, περιβαλλοντικά φιλικό και οικονομικό μέσο, ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Οι ποδηλάτες είναι και αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι, λόγω των σημαντικών διαφορών τους ως προς τον όγκο και την ταχύτητα κίνησης έναντι των μηχανοκίνητων οχημάτων, γι’ αυτό η χρήση του ποδήλατου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Υιοθετώντας απλά μέτρα ασφάλειας και τηρώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, μπορεί κανείς να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες ατυχήματος και να μετακινηθεί με ποδήλατο ευχάριστα, με ασφάλεια και άνεση.
Το ποδήλατο είναι όχημα και η μετακίνηση με αυτό εμπίπτει στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Ασφάλειας [ΚΟΚ]. «Οδηγούμε με ασφάλεια»!».

Γρηγόρης Γιαμαλάκης, Πρόεδρος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»: «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» συμμετέχει και στηρίζει την προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια».
Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα από τροχαία δυστυχήματα σε αναλογία πληθυσμού. Στην κατεύθυνση αυτή, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πρέπει να αποτελεί το βασικό στόχο των ενεργειών μας ως εκπαιδευτικοί. Καταλυτική όμως θεωρούμε και την ενεργό συμμετοχή των γονέων και των μικρών μαθητών μας, τους οποίους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας ως αρωγούς για την επίτευξη των στόχων της οδικής ασφάλειας.
Οφείλουμε λοιπόν να καθοδηγούμε τα παιδιά μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί την κυριότερη αιτία των οδικών ατυχημάτων και ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αποφευχθούν μόνο μέσω της συνετής και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς μας».

Δημήτρης Γιαβρίδης, Πρόεδρος, Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών: «Ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών συμμετέχει ενεργά και προσκαλεί όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που κάνει το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» την Κυριακή 31/7/16 με σκοπό όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να δώσουμε ένα μήνυμα σε όσο περισσότερους μπορούμε για την ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».
 
60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, θα αναπτύσσονται δράσεις οδικής ασφάλειας, θα δίνονται μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών, θα λειτουργούν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης.

Επίσης, προγραμματίζονται τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του Νομού Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν και ομάδες-παρέες φίλων που θα συσταθούν για να συμμετέχουν σε όποιο από τα δύο τουρνουά επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους στη γραμματεία της διοργάνωσης.

Παράλληλα, θα υπάρξουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spot, καθώς και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών από τους συμμετέχοντες φορείς και συλλόγους και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αναμεταδίδεται ζωντανά από τους χορηγούς επικοινωνίας.

Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση της 31ης Ιουλίου, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ. ενισχύοντας το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια».

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete