Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου με αφορμή τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού της δημοτικής αρχής Ηρακλείου για το 2015:

"Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε ή μάλλον καλύτερα παρουσιάστηκε, ο οικονομικός απολογισμός για το 2015 και ο ισολογισμός της ίδιας χρονιάς. Για μια ακόμα φορά φάνηκε και μέσα από τα οικονομικά στοιχεία ότι ο Δήμος λειτουργεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχει καθορίσει το κεντρικό κράτος, δηλαδή περίπου ως μια Ανώνυμη Εταιρεία, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις που ευνοούν το κεφάλαιο και όχι το λαό. Αυτό προσπάθησαν να κρύψουν όλες οι παρατάξεις και η Δημοτική Αρχή πίσω από λεπτομέρειες και αριθμούς. 

Και εξηγούμαστε: τα έσοδα του Δήμου προήλθαν κατά κύριο λόγο από τα χαράτσια (ΤΑΠ, δημοτικά τέλη, κλπ) αυξημένα κατά 47,75% από το 2014 ενώ η κρατική χρηματοδότηση ολοένα και μειώνεται. Για να μην μιλήσουμε γιαυτά που έρχονται μέσα στο 2016: τα δάνεια, οι απεντάξεις, κλπ. Πάλι ο λαός πληρώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το προσωπικό του Δήμου βαίνει διαρκώς μειούμενο, όπως φαίνεται από τα έξοδα μισθοδοσίας (-9% περίπου σε σύγκριση με το 2014), πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα από τη μια οι εργολάβοι να κάνουν πάρτι (πχ Πράσινο) ενώ η Υπηρεσία της Καθαριότητας να υπολειτουργεί και να περιμένει  8μηνίτες, 5μηνίτες ή 2μηνίτες για να δουλέψει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια ανειδίκευτο προσωπικό να εργάζεται σε θέσεις που απαιτούν εκπαίδευση και από την άλλη εντατικοποίηση της δουλειάς για το μόνιμο προσωπικό. Και τα δυο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εργατικά ατυχήματα. Και τελικά στην ιδιωτικοποίηση που θα φέρει ακόμα πιο ελαστικές μορφές απασχόλησης και πανάκριβες υπηρεσίες για το λαό.  

Ας πάμε τώρα στα «καλά νέα»: ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει πλεόνασμα («κέρδη» τα ονομάζουν) περίπου 3,312 εκ €. Βέβαια τι να το κάνει κανείς αυτό το πλεόνασμα όταν στην πραγματικότητα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος υπέρ των δημοτών, ούτε καν υπέρ των εργαζομένων του Δήμου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εργαζόμενη στην καθαριότητα, που περνά δύσκολες στιγμές μετά το εργατικό ατύχημα που έπαθε και στην οποία ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί ο Επίτροπος δεν θα υπογράψει το ένταλμα πληρωμής!!  Για τέτοια Αυτοδιοίκηση μιλάμε!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν, αφού ανέδειξαν όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, που αποδεικνύουν ότι η λεγόμενη «Τοπική Αυτοδιοίκηση» είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για Τοπική Διοίκηση που αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους με σκοπό τις κατασχέσεις, την είσπραξη χαρατσιών, όπως αυτά για τα αυθαίρετα, προστίμων δημοτικών και άλλων τελών και υπέρ πάντων την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. 
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο να ανατραπεί. 

Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέσα από την δική τους συμμαχία, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει. Να μην παρακολουθούν απαθείς τα εκατομμύρια ευρώ που πάνε και έρχονται τόσο στους Δήμους και τις Περιφέρειες όσο και στο κεντρικό κράτος, όλα για τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες  ενώ για τους ίδιους και τις οικογένειες τους μόνο φόροι, ανεργία και χαμοζωή. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός και λαϊκή παρέμβαση αφού τίποτα δεν χαρίζεται -όλα με αγώνες κατακτιούνται."