Ο σουλτάνος και η σουλτάνα. Η πιο ''ευρωπαϊκά'' ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία της Τουρκίας που εν μία νυκτί έγιναν τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του πλανήτη τόσο λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όσο και για την ζωή τους που θυμίζει και λίγο από παραμύθι, αν σκεφτεί κανείς από που ξεκίνησαν και που βρίσκονται τώρα.

Μαθητής ακόμα στο σχολείο ο Ερντογάν, πουλαγέ... λεμονάδες και κουλούρια στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για να ζήσει, ενώ έπαιζε και ποδόσφαιρο σε ομάδα της περιοχής και ήταν μάλιστα από τους καλούς.

Ακόμα και σήμερα εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που... αρπάζει την ευκαιρία για να κλωτσησει την ''στρογγυλή θεά''. 

Την ίδια στιγμή, η Εμινέ Γκιουλμπαράν, ενάμισι χρόνο μικρότερή του, πηγαινε στο σχολείο, άκουγε μουσική της εποχής και ξενυχτούσε στα πάρτι, ενώ είχε αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον και για την πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εμινέ, φανατική σήμερα της μαντήλας, μέχρι τα 15 δεν δέχονταν να τη βάλει στο κεφάλι της. Ώσπου ένα πρωί, ξαφνικά ο αδελφός της, και ''έμπιστος'' του Ερντογάν της είπε ''από σήμερα θα φοράς μαντήλα''. 

''΄Ηθελα να αυτοκτόνησω. Δεν ήθελα να βγω στον κόσμο'' είχε πει τότε η Εμινέ, όμως σήμερα κανείς δεν την έχει δει ποτέ χωρίς την παραδοσιακή τουρκική μαντήλα. 

Τότε, σε μια από αυτές τις πολιτικές συγκεντρώσεις, φορώντας τη μαντήλα, ο ''μύθος'' λέει ότι γνωρίστηκε με τον Ερντογάν, ο οποίος την ξεχώρισε από το πλήθος και την ερωτεύτηκε με αποτέλεσμα τον γάμο τους μετά από λίγα χρόνια και τέσσερα παιδιά.

Οι δύο τους παραμένουν ''ενωμένοι'' μέχρι και σήμερα και όσοι γνωρίζουν από κοντά το ζευγάρι έχουν να πουν για τον δυναμικό χαρακτήρα εκείνης, η οποία στέκεται ''βράχος'' δίπλα στον άνδρα της και του δίνει τις συμβουλές της για τα πάντα. 

 

Είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις για το σπίτι, ή μάλλον το... παλάτι για το οποίο τόσο έχει κατηγορηθεί ο Ερντογάν, αλλά και εκείνη που μπορεί να ανεβάσει ή να... κατεβάσει έναν υπουργό.


'Όσο και αν θέλει να παρουσιάζεται πίσω από τον Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που τον επηρεάζει πολύ'' λέει άτομο από το περιβάλλον του  προέδρου, που δεν επιβεβαιώνει ότι το μόνο που κάνει είναι να ''κάθεται στο σπίτι της και να φτιάχνει τσάι'', όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Και μιας και αναφέρθηκαμε στο τσάι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου, η Εμινέ Ερντογάν φέρεται να πίνει τσάι αξίας... 1700 ευρώ το κιλό, ενώ είναι παροιμιώδης η αγάπη της για τα ψώνια, στα οποία επιδίδεται όταν ο σύζυγός της βρίσκεται σε επίσημες επισκέψεις. 

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, σε πρόσφατο ταξίδι του Ερντογάν στις Βρυξέλλες, εκείνη επισκέφθηκε τα μαγαζιά με έπιπλα και αντίκες και έκανε αγορές... 40.000 ευρώ.

Ωστόσο, η επόμενη ημέρα προβλέπεται δύσκολη για το ζευγάρι που καλείται πλέον να αντιμετωπίσει, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, μια καινούρια, διαφορετική ζωή στην ίδια τους τη χώρα. 

Πηγή: newpost.gr