Δεκαήμερο προσφορών και γευστικών δοκιμών κρητικών προϊόντων, από τις 5 ως τις 18 Αυγούστου, διοργανώνει ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός ΙΝΚΑ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους παραγωγούς και τα προϊόντα του τόπου μας.

Όπως σημειώνεται σε ανοιχτή πρόσκληση του συνεταιρισμού "είμαστε τυχεροί γιατί ζούμε στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου. Κρήτη, για μας σημαίνει περήφανοι, τίμιοι άνθρωποι, που μπορείς να εμπιστευτείς. Είναι η φιλοξενία, η υπέροχη φύση και το καταπληκτικό φαγητό. Η δικιά μας αποστολή, ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του Συνεταιρισμού μας, είναι η στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου μας.

Πιστή στη φιλοσοφία μας, φέτος διοργανώνουμε ένα δεκαήμερο γιορτής για τους παραγωγούς μας και τα προϊόντα τους και καλούμε τον κόσμο να έρθει στα καταστήματά μας να γνωρίσει και να δοκιμάσει τις «ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»".

Στο πλαίσιο αυτό από τις 5 έως και τις 18 Αυγούστου στα Σούπερ Μάρκετ ΙΝ.ΚΑ θα υπάρχουν προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα τοπικών προϊόντων ενώ παράλληλα θα εκτίθενται και σε ειδικές προβολές στα καταστήματά στην Γογονή, στο κόμβο των Αγίων Αποστόλων, στα Κουνουπιδιανά, στο Μάλεμε, στη Σούδα και στο Ρέθυμνο στην οδό Παχλά. 

Την ίδια χρονική περίοδο μια σειρά από γευστικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στα καταστήματα στην Γογονή και στο κόμβο των Αγίων Αποστόλων όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τα γευτεί.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των γευστικών δοκιμών και το σύνολο των τοπικών παραγωγών που συμμετέχουν στην ενέργεια

 

Μπαλαντίνος (τυροκομικά), Τζουρμπάκης (τυροκομικά), Σχετάκης (τυροκομικά) Τυροκομιό (τυροκομικά), Πλυμάκης (τυροκομικά), ΕΑΣ Ρεθύμνου (τυροκομικά), Σοφούλης (τυροκομικά), Χονδράκης (τυροκομικά), Μοχλάκης (τυροκομικά), Πατεράκης (γαλακτομικά), Μπουντάλη (γαλακτομικά),  ΒΕΓΑΚ (γαλακτοκομικά), Καλογεράκης (τυοροκομικά), Τσατσαρωνάκης (αρτοσκευάσματα), Βοτζάκης (αρτοσκευάσματα), Περράκης (αρτοσκευάσματα), Τσικνάκης (αρτοσκευάσματα),  Μιχαλάκη (οινοποιείο) Αρχοντάκης (καφές), Βίγλης (Μέλι), Λαδάκης (αυγά), Γεράνι (αναψυκτικά), Μανωλιτσάκη (αυγά), Ρεθυμνιακή ζυθοποιία, Κρητών Νέκταρ (Ξύδι, Πετμέζι, βαλσάμικα), Φαλελάκης (αρτοσκευάσματα), Μαρεντάκη Φιλιά (Κρητική Γη, χυλοπίτες), Μελισσοκομική Συνεργασία (Μέλι, παστέλια), Αραπάκος (Κοπέλι, ροφήματα),Γραμματικάκης Γιώργος (Παστέλειον), Πνευματικάκης (Οινοποιείο), Μύλοι Κρήτης (Αλεύρι), Βιοχύμ (χυμοί), ΑΒΕΑ (λάδι), Μονή Τοπλού (Οινοποιείο), Βλατάς – Ξυδάκης (κρουασάν), Δανδάλης (καφές), Σημανδηράκης (ξεροτήγανα) Καραβιτάκης (Οινοποιείο), Γκουντέλος (Λουκούμια), Μαυριδάκη Αντωνία (γλυκό κουταλιού), Ντερμανάκης (Μέλι), Μανωλακάκης (ούζο), Βοτόμος (Zaros, νερό), Πασπαλάκης (Mamamade, μαρμελάδα), Σηφάκης (Ξηροί καρποί), Ακρόλιθος (άμμος υγιεινής).

"Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με συνέπεια την τοπική αγορά και να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό", καταλήγει η ανακοίνωση - πρόσκληση των ΙΝΚΑ