Τις τρομακτικές ελλείψεις στο τομέα της υγείας ανέδειξε το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στην Βιάννο όπου ένας 83χρονος εξέπνευσε ενώ περίμενε το ασθενοφόρο

Μια ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου αλλά και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με ανακοινώσεις τους ζητούν να λυθεί άμεσα το θέμα των διακομιδών ασθενών.

Β. Κεγκέρογλου: «Να βρεθεί άμεσα λύση για τις διακομιδές από το  Κέντρο Υγείας Βιάννου».

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Γραμματέας της Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και  Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για τις διακομιδές από το  Κέντρο Υγείας Βιάννου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Άλλο ένα τραγικό περιστατικό, εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολίτη από την περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος κατέληξε περιμένοντας το ασθενοφόρο από άλλο όμορο Δήμο της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και οι οικείοι του κάλεσαν αμέσως το κέντρο Υγείας Βιάννου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά το Κέντρο Υγείας Βιάννου απάντησε ότι πρακτικά είναι αδύνατον να κινηθεί το ασθενοφόρο, αφού δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες.

Οι υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα για να έρθει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου, δυστυχώς όμως, σε μια ακόμη περίπτωση, τέταρτη κατά σειρά, το ασθενοφόρο ήρθε με πολύωρη καθυστέρηση και ο ασθενής απεβίωσε.

Επειδή στους τελευταίους τέσσερις μήνες, συνέβησαν 4 περιστατικά με 2 νεκρούς, λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων και η αναμονή για διακομιδή φτάνει ακόμη και τις 4 ώρες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

-Πως σκοπεύετε τελικά να λύσετε το θέμα που σας έχει τεθεί εδώ και ένα χρόνο;».

ΝΟΔΕ Ηρακλειου: Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν

«Για άλλη μια φορά ο τομέας υγείας στην περιοχή της Βιάννου έρχεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης  με τον πλέον τραγικό τρόπο…. Αφορμή, αυτή τη φορά, αποτελεί ο άδικος θάνατος ηλικιωμένου άνδρα στον Χόνδρο της Βιάννου, αφού το ασθενοφόρο δεν έφτασε ποτέ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις στην περιοχή της Βιάννου, οι οποίοι ενδεχομένως να ζούσαν αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει στην ώρα του. 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδης, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση αναφέρει ότι “…πιστεύω ότι έχουμε στη χώρα μας την Αριστερά η οποία σχεδιάζει το μέλλον της χώρας, την Αριστερά που σχεδιάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θεωρώ εαυτόν κομμάτι αυτής της συλλογικής μας προσπάθειας, είτε αυτή αφορά τη λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ, είτε αφορά τη λειτουργία ενός ιατρείου”.

Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Πολάκης στρέφεται κατά των δικαστών που … τολμούν να τηρούν την εφαρμογή του νόμου επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ασέβεια προς τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι “…το δημόσιο σύστημα υγείας το ξαναστήνουμε στα πόδια του και θα το ξαναστήσουμε πολύ καλύτερα από το ότι παρελθόν”.   

Πραγματικά ενδιαφέρουσα η προσέγγιση των προαναφερόμενων κυβερνητικών στελεχών, που μάλιστα είναι και γιατροί, αναφορικά με το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα και τη βελτίωση του! Όταν δεν λειτουργούν καν ασθενοφόρα! 

Την ίδια ώρα, τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές από την περιοχή της Βιάννου παρακολουθούν απαθείς τα προβλήματα στο χώρο της υγείας!
Είναι επιεικώς απαράδεκτο ολόκληρος ο Δήμος Βιάννου να μην έχει επαρκή στελέχωση οδηγών ασθενοφόρου για την πλήρωση των βαρδιών και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Είναι ανεπίτρεπτο, εν έτη 2016, ένα κοινωνικό κράτος δικαίου να αφήνει τους κατοίκους του, και ειδικότερα τους κατοίκους απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών, χωρίς επαρκή στελέχωση προσωπικού σε ένα τομέα τόσο νευραλγικό και ευαίσθητο όσο η υγεία.

Με επικοινωνιακούς τακτικισμούς και δηλώσεις, τα προβλήματα δεν λύνονται! Απαιτείται δουλειά και έργο! Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν!».    

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook