Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» του Δήμου Ηρακλείου, το Θεατρικό Εργαστήριο Ζαρού θα μας παρουσιάσει την παράσταση «ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΖΩ ΤΟ ΣΤΕΝΟ» την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»  στις 21:30 με είσοδο 7€.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το «Καλησπερίζω το στενό», είναι ένα έργο ηθών, στο οποίο προσεγγίζει την ζωή των κατοίκων μιας μικρής κοινωνίας της Κρήτης, στις αρχές της δεκαετίας το ΄50 με όλα τα καλά και τα κακά της. Τα καλά, είναι τα νοσταλγικά καλαμπουρίσματα των Κρητικών-γυναικών και αντρών- που αρωματίζουν με ανθρωπιά, στοργή και πηγαίο ενδιαφέρον τις σχέσεις. Τα κακά, αφορούν τις βεντέτες που κατά τόπους στην Κρήτη,  ακόμα και σήμερα σημαδεύουν και σπιλώνουν τον τόπο.

Η αγάπη,  ο έρωτας,  ο παραλογισμός του εγωισμού, το ασυμβίβαστο της νέας,  που προσπαθεί και τα καταφέρνει να ξεφύγει από την μοίρα της υποταγμένης Κρητικοπούλας, η αποκατάσταση των σχέσεων, μετά από χρόνια βεντέτας , που φέρνει την κάθαρση στον θεατή, ο σπουδασμένος δάσκαλος, που παραμένει στη λογική του προξενιού και επιμένει να παντρευτεί την κόρη,  που δεν τον ήθελε ούτε ζωγραφιστό.

Οι αντιδράσεις των χωριανών, που εκκλησιάζονται την Κυριακή στο καφενείο, μπροστά στο κουτί του ραδιοφώνου. Και τέλος το αιώνιο μήνυμα της αγάπης,  που βγαίνει από τα χείλη του γεροντότερου και σοφότερου, που οδηγεί στη συγκίνηση και την ελπίδα, ότι ακόμα και όταν όλα έχουν χαθεί, η αγάπη  ζει. 

Τo έργο, περιλαμβάνει πολλά λαογραφικά στοιχεία με την σπιρτάδα και το ανήσυχο πνεύμα του Κρητικού να δημιουργεί πολλές κωμικές καταστάσεις. Απερίφραστα μέσα από την ομίχλη της σύγχρονης πραγματικότητας που μας τυλίγει, το θεατρικό έργο, «Καλησπερίζω το στενό», αποτελεί μια όαση δροσιάς και κεφιού,  που με πολύ μεράκι έχουν δουλέψει τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού. 
Η συνέχεια στη σκηνή…. 

Συγγραφέας: Γιάννης Νιωτάκης 
Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης 
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Τσικριτσάκης
Σκηνογραφία: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ
Μουσική επιλογή: Βαγγέλης Σταματάκης, Κωστής Μανιουδάκης
Ήχος-φωτισμός: Αντώνης Δαμιανάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Kοντοχριστοφής
Κουστούμια: Ομαδική εργασία

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Στελιανός: Μάνος Παπαδογιαννάκης 
Ανεζήνα: Ελένη Ασηθιανάκη 
Μαλαματένια: Πέλλα Μανιουδάκη
 Πραξία:  Εύα Αλεξάκη 
Θεοχάρης: Νίκος Τσικριτσάκης 
Λεωνίδης: Νίκος Λεμονάκης
Παυλής:   Κωστής Μανιουδάκης
 Μενέλαος: Στέλιος Ρομπόκος
Γαρεφαλιά: Άρτεμις Κουκουλάκη
 Νικήτας: Βαγγέλης  Σταματάκης