Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Τόμσεν και των άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ και της ΕΕ  ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε χθεσινή του συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm o Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής από την Έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης  του Ταμείου προκύπτει  ότι τα δήθεν λάθη του ΔΝΤ έγιναν από πρόθεση και προκειμένου να μην γίνει αναδιάρθρωση του  Ελληνικού δημοσίου χρέους, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε τεράστιες  ζημιές τις  Ευρωπαϊκές  και άλλες ξένες τράπεζες οι οποίες κατείχαν τότε  Ελληνικά ομόλογα ύψους 150 δισ.  ευρώ.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επικαλούμενος στοιχεία από το βιβλίο  του «Το Μνημόνιο της χρεοκοπίας και ο άλλος δρόμος- Πειραματόζωον η Ελλάς» που εκδόθηκε το 2011 είπε ότι  στα τέλη του 2009 οι ξένοι κατείχαν το 80% του  εξωτερικού δημοσίου  χρέους της χώρας.  Έτσι  από τα 329 δισ. ευρώ του χρέους το 2010, τα 264 δισ. ευρώ ανήκαν σε ξένους εκ των οποίων όπως ειπώθηκε τα 150 δισ. ευρώ, κατείχαν ξένες τράπεζες, κυρίως ευρωπαϊκές, και ειδικότερα  το 36%  το κατείχαν γαλλικές τράπεζες, το 32% άλλες ευρωπαϊκές, το 21% γερμανικές και 11% μη ευρωπαϊκές  τράπεζες.  Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων τις Γαλλικές τράπεζες  ΒNP Paribas (5 δισ. ευρώ) και  Société Générale (3 δισ. ευρώ), την  Βελγική Dexia (4,9 δισ. ευρώ), την Γερμανική  Deutsche  Postbank (1,3 δισ. ευρώ ) κλπ.

Από τα παραπάνω παρατήρησε ο Νότης Μαριάς προκύπτει ότι το ΔΝΤ σκοπίμως, δολίως και προκειμένου να μην ζημιωθούν οι ξένες τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, δεν προχώρησε ως όφειλε  με το πρώτο μνημόνιο σε πρόταση για αναδιάρθρωση χρέους, κάτι που  πράττει συστηματικά σε κάθε χώρα όπου παρεμβαίνει.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να συγκροτήσει τον φάκελο της ζημιάς που έχει υποστεί η Ελλάδα από τα εγκληματικά «λάθη»  του ΔΝΤ  και να ασκήσει ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ, αγωγή αποζημίωσης κατά της τρόικας και των δανειστών για κάθε θετική και αποθετική ζημιά που έχει υποστεί η Πατρίδα μας και η οποία ζημιά ανέρχεται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ καθώς και για ηθική βλάβη ενόψει των χιλιάδων αυτοκτονιών αλλά και της  δυσφήμισης  της χώρας.