Με στρωμένο κόκκινο χαλί, ένα βουνό ανθοδέσμες και τα συγχαρητήρια όλων των Έλληνων να την περιμένουν κατέφτασε από την Βραζιλία σήμερα το μεσημέρι η χρυσή Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη μαζί με τον προπονητή και πατέρα της Τάσο Κορακάκη. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Σημαίνει τα πάντα για μένα» ήταν τα πρώτα λόγια της αθλήτριας, η οποία με χαμόγελο αμηχανίας έκανε τα πρώτα βήματα της στην χώρα μας, όντας στην κορυφή του αθλήματός της. 

Τι δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης: 

Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Θα πάρει λίγος καιρός. Σημαίνει τα πάντα αυτό για μένα. Ηταν όνειρο ζωής. Πριν να γίνω αθλήτρια θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές, γιατί αυτά τα μετάλλια μπορεί να μην έρθουν ποτέ.

Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Πήρα αυτά τα δύο μετάλλια. Εγώ ήθελα ένα μετάλλιο, όμως εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν. Με κάνει πολύ περήφανη ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που πήρε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς, ελπίζω να μην είμαι η τελευταία. 

Να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά, να είναι το κίνητρο να πάνε ακόμα πιο ψηλά.  Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών μόνο μειώνεται.  Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους και όλους όσους με στηρίζουν, πριν γίνει και αφότου περάσει όλο αυτό που ζω τώρα. 

Με τα πιο θερμά λόγια μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος την υποδέχτηκε, χαρακτήρισε την Άννα Κορακάκη «παράδειγμα για τους νέους και όλους τους Έλληνες» και πρόσθεσε:

Να αναμετρηθούμε εμείς και οι νέοι με τις δυσκολίες και να επιστρατεύσουμε τα αποθέματα που έχουμε μέσα μας για να κερδίσουμε μια συνολική νίκη για την πατρίδα.

«Η Άννα αυτή τη στιγμή είναι παιδί όλων των Ελλήνων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε:

Η πολιτεία θα κάνει ότι πρέπει για να καλύψει τα κενά με πράξεις.

Από την πλευρά του, ο πατέρας και προπονητής της Άννας, Τάσος Κορακάκης μίλησε για την σχέσή του με την κόρη του ως προπονητή της που είχε και εντάσεις, ενώ τόνισε και αυτός ότι ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει την επιτυχία της κόρης του.

«Είναι μία σχέση πρώτα μεταξύ πάτερα και κόρης και μετά είναι η σχέση του αθλητή» δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής και πατέρας της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο στη σκοποβολή, της Άννας Κορακάκη.

«Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Περιμέναμε μία καλή εμφάνιση, οι πιθανότητες ήταν αρκετές και στους δύο τελικούς αλλά δεν είχαμε στο βάθος του μυαλού μας το χρυσό μετάλλιο» ανέφερε ο κ. Κορακάκης.

«Τώρα προέχουν οι διακοπές μας, θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε, υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα, σκληρές και έντονες προπονήσεις» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

newpost.gr/ βιντεο enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook