Κύμα καύσωνα πλήττει, μετά την κεντρική Αμερική, τη Νέα Υόρκη, με το θερμόμετρο να έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς, και σε ορισμένες περιοχές τους 43, ενώ ο συνδυασμός υγρασίας και ζέστης δημιουργεί την αίσθηση μέχρι και 47 βαθμών Κελσίου!

Η προειδοποίηση από την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία καλύπτει τις πολιτείες της ανατολικής ακτής, από το Maine μέχρι τη South Carolina, το Illinois, την Indiana, το Kentucky, το Missouri και το Kansas.

Σύμφωνα με τον Christopher Vaccaro, της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, «το κύμα καύσωνα είναι εξαιρετικό, όχι μόνο για τη δύναμή του, αλλά και για το εύρος και τη διάρκειά του. Περισσότερα από 1.400 ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών έχουν σπάσει μόνο μέσα στον Ιούλιο, και ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς 132 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα ζουν ή υπό την προειδοποίηση υψηλής ζέστης».

«Η γραμμή που συνδέει την Washington, την Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, την Νέα Υόρκη και ίσως την Βοστόνη πλησιάζει τα ιστορικά υψηλά» σύμφωνα με τον Tom Kines, μετεωρολόγο του AccuWeather. Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι μόνο η ζέστη, είναι και η υγρασία που κάνει τα πράγματα χειρότερα, δίνοντας την αίσθηση 3-4 βαθμών πάνω από την υπάρχουσα πραγματική θερμοκρασία».

Αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν τα σημεία της πόλης όπου υπάρχουν χώροι με air condition, οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί καθημερινά, ενώ το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος μετέτρεψε τους πυροσβεστικούς κρουνούς σε όλη την πόλη σε σιντριβάνια, τοποθετώντας μάλιστα και ειδικά δοχεία για νερό για τα κατοικίδια.

Τέλος ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew M. Cuomo, έδωσε εντολή στην υπηρεσία για τα πάρκα που έχουν πισίνες, να αυξήσουν τις ώρες που είναι ανοιχτά για το κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook