Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Β. Κεγκέρογλου, κατέθεσε ως αναφορές τις επιστολές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, “η πρόταση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που υποτίθεται ότι επιχειρεί να λύσει, για τους παρακάτω λόγους:

Επιχειρείται αναδιάρθρωση δομών και υπηρεσιών με το ίδιο ή  λιγότερο αριθμητικά προσωπικό και π.χ. στην Α.Δ. Ηρακλείου που αντί να καλυφθούν 53 οργανικά κενά που υπάρχουν σήμερα, αυτά “εξαφανίζονται” με τη μείωση της απαιτούμενης οργανικής δύναμης των ΤΑΕ και έτσι θεωρείται πλήρης η υπηρεσία. Αντίστοιχες λογιστικές διευθετήσεις γίνονται και για την Α.Δ. Λασιθίου, όμως η σύγκριση της δύναμης των νομών αυτών και η αντιστοίχιση με άλλους νομούς της χώρας (π.χ. Φθιώτιδας, Αχαϊας κτλ) δείχνει την τεράστια έλλειψη προσωπικού στην Ανατολική Κρήτη.

Η προτεινόμενη διάρθρωση αυξάνει τις ανάγκες γραμματειακής υποστήριξης και στατικής φύλαξης, πράγμα που είναι απαράδεκτο αφού σπαταλά πολύ προσωπικό χωρίς λόγο.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι πλημμελής αφού δεν θα υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα σε κάθε Δήμο ώστε να μπορούν να απευθυνθούν οι δημότες τους. Σημ. η έδρα ΤΑΕ δεν θα εξυπηρετεί τους πολίτες για τρέχουσες υποθέσεις

Η επιχειρησιακή ικανότητα μάλλον μειώνεται με την προτεινόμενη δραστική μείωση της στελέχωσης των επιχειρησιακών δομών.

Τέλος ενώ η Κυβέρνηση σχεδιάζει την εγκατάσταση τουλάχιστον 2000, 3000 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη, ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει στο σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών για το σκοπό αυτό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook