Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών στο Ρέθυμνο απέστειλαν ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ.Λιονή.

Συγχαρητήριο δημάρχου Ρεθύμνης στους επιτυχόντες ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αγαπητά μου παιδιά

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, θα ήθελα να σας συγχαρώ με  όλη μου την καρδιά για την επιτυχία  σας στα Ανώτατα ή Τεχνολογικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και  να μοιραστώ μαζί με σας, τους γονείς και τους καθηγητές σας τη χαρά και την υπερηφάνεια για τη δικαίωση του κόπου και της επίμονης προσπάθειας σας. 

Είναι συγκινητική κάθε φορά η εικόνα νέων ανθρώπων που λάμπουν από την επιτυχή έκβαση μιας δοκιμασίας, από κείνες που δύσκολα ξεχνά κανείς στη ζωή του.

Είναι ενθαρρυντική η διαπίστωση πως, παρά τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας, δηλαδή  όλοι εμείς , οι νέοι μας, η ελπίδα, οι εγγυητές και οι φορείς του μέλλοντος μας, συνεχίζουν να επιλέγουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για τις σπουδές τους. Διότι, όπου υπάρχουν φωτισμένα μυαλά, καλλιεργημένοι άνθρωποι  με φρέσκιες ιδέες και όνειρα,  υπάρχει πρόοδος και ευημερία.

Εύχομαι κι εγώ προσωπικά αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, η περίοδος που μεσολαβεί από την εγγραφή σας στη Σχολή που επιτύχατε μέχρι και την αποφοίτησή σας, να είναι δημιουργική, γεμάτη γόνιμες εμπειρίες και γνώσεις που θα σας εξασφαλίσουν μια υγιή και αποδοτική επαγγελματική αποκατάσταση.

Και στους γονείς σας, που μοιράστηκαν μαζί σας  την αγωνία  και τον αγώνα της προσπάθειας σας, εύχομαι να έχουν υγεία και  δύναμη, σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, να συνεχίσουν να σας στηρίζουν στις σπουδές σας γιατί τα παιδιά είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και η σημαντικότερη επένδυση  κάθε γονιού αλλά και η ελπίδα κάθε κοινωνίας.    

Εσείς, αγαπητά μου παιδιά,  που δεν επιτύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας θα ήθελα να γνωρίζετε ότι μια πρόσκαιρη αποτυχία δεν σφραγίζει τη ζωή σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές  τις οποίες εύχομαι να κάνετε με ψυχραιμία, σύνεση και καλή διάθεση αξιοποιώντας τις πολλές δυνατότητες που είμαι βέβαιος ότι έχετε ώστε να γίνετε χρήσιμοι και δημιουργικοί  άνθρωποι τόσο για τον εαυτό σας όσο και για την κοινωνία μας.

Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης για τους επιτυχόντες στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας 

Με αφορμή την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή,  έκανε σήμερα  την ακόλουθη δήλωση:

 « Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Ρεθύμνου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, ως επι-στέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας, κατά την οποία χρειάστηκε να επιδείξουν αφοσίωση, επιμονή και υπομονή προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους. Ένα νέο κεφάλαιο δημιουργίας και προόδου ανοίγεται για τους νέους αυτούς, που προσβλέπουν στο να αποκομίσουν επιπλέον γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις στο μέλλον την ένταξή τους στην αγορά εργασίας της χώρας μας ή και του εξωτερικού.

Οι μαθητές  ωστόσο που τη  φετινή χρονιά δεν διεκδίκησαν με επιτυχία  την  εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν πρέπει να απογοητεύονται, αλλά αντίθετα να οπλίζονται με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ώστε να συνεχίσουν  την προσπάθειά τους γιατί μόνο μια μάχη χάθηκε και όχι ο πόλεμος. Τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω στον τόπο μας τους νέους φοιτητές που επέλεξαν τις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εδρεύουν στο Ρέθυμνο και να τους ευχηθώ καλές σπουδές και καλή διαμονή ».