Ο 25χρονος Lazo Schaller -ένας από τους 9 καταδύτες που συμμετείχαν στο διήμερο Agios Nikolaos Cliff Diving show- προκάλεσε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, κάνοντας βουτιές με την ελληνική σημαία.

Πολλές όμως ήταν οι ερωτήσεις που έκανε για τον τόπο μας – διαρκώς ήθελε να μαθαίνει. Στη διαδρομή από την Ελούντα στην Σπιναλόγκα κάθισε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, αντάλλαξαν απόψεις για το άθλημα και τον τόπο στον οποίο φιλοξενούνται οι αθλητές, μίλησαν και για τους τρόπους καλύτερης προώθησης του αθλητισμού στη νέα γενιά των πολιτών.

«Η βουτιά με τη σημαία είναι», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ, «από τις πιο αγαπημένες μου διότι από την μια η αντίσταση του αέρα καθυστερεί κάπως την πτώση, ενώ από την άλλη το θέαμα είναι πολύ εντυπωσιακό και αρέσει πολύ σε όσους το βλέπουν, αλλά και σε ’μένα.

Σε κάθε διοργάνωση βουτάω με την σημαία της χώρας μου, όμως εδώ σαν ένδειξη σεβασμού τόσο για την φιλοξενία, όσο και για την σπουδαία διοργάνωση, ήθελα να το κάνω με την σημαία της Ελλάδας. Άλλωστε γνωρίζω ότι οι εικόνες και τα βίντεο ταξιδεύουν παντού και θα ήταν σημαντικό για όλους η ελληνική σημαία να φανεί και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται ακόμα και μέσα από μια τέτοια διοργάνωση.

Έχω ακούσει και διαβάσει αρκετά για την ιστορία της χώρας σας και πραγματικά νιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ και μάλιστα στην Κρήτη, που έχει και αυτή σαν τόπος την δική της μεγάλη ιστορία και έναν πολιτισμό που δεν συναντάς εύκολα αλλού.

Με την διοργάνωση είμαι εντυπωσιασμένος και υποχρεωμένος σε όλους γι’ αυτή τους την βοήθεια και στήριξη προς τους αθλητές.

Ο τόπος είναι υπέροχος για τα νέα παιδιά να κάνουν αθλητισμό στην φύση. Έχετε υπέροχο κλίμα, έχετε την θάλασσα και όμορφα βουνά, ιδανικά για ποδήλατο. Προσωπικά κάθε πρωί που πηγαίνω στην εργασία μου επιλέγω το ποδήλατο, όταν ο καιρός το επιτρέπει, όταν βρέχει πολύ δηλαδή μόνο δεν το παίρνω. Πραγματικά, αν ζούσα εδώ, δεν θα έκανα τίποτα άλλο πέρα από το κολύμπι και το ποδήλατο, σας ζηλεύω», κατέληξε.

ΑΝΑΤΟΛΗ