Τουλάχιστον 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, σε επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.
 Οι δέκαπέντε από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει σε μίνιμπας των τουρκικών ΜΑΤ που βρίσκοταν στην πλατεία και τελικά πυροδότησε τη βόμβα έξω από το όχημα, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του.

  Από την έκρηξη τραυματίστηκε επίσης ελαφρά μία Ελληνίδα, που μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και έχει ήδη πάρει εξιτήριο. H αστυνομία απέκλεισε την πλατεία και ολόκληρο το κέντρο της Κωνσταντινούπολης την ώρα που κάποιοι τραυματίες μεταφέρονταν στα νοσοκομεία ή και έλαβαν επί τόπου βοήθεια από ιατρικό προσωπικό.

  Η πόλη, όπως δήλωσε ο νομάρχης Κωνταντινούπολης, τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού καθώς για την Κυριακή είχαν αναβληθεί, λόγω κακοκαιρίας, οι εορτασμοί της τουρικής εθνικής εορτής της 29ης Οκτωβρίου.

  Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την επίθεση ευθύνονται οι Κούρδοι αυτονομιστές, σημειώνοντας ότι την Κυριακή έληγε η μονομερής εκεχειρία που είχε κηρύξει το ΡΚΚ.