Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Βέλιο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ.

Ο δημοσιογράφος ο οποίος έπασχε από καρκίνο είχε σοκάρει με την δήλωση του να μεταβεί στην Ζυρίχη για ευθανασία. Τελικά κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Γέρακα.

Στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο δημοσιογράφος και εκδότης Μάκης Κουρής, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί, ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι με τους οποίους είχε συνεργασία.

Αρκετοί ήταν και οι εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημάρ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταυρός Θεοδωράκης, η Ζέτα Μακρή και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, ο Φώτης Κουβέλης και ο Δημήτρης Καμμένος.

Στην κηδεία παρευρέθησαν και ηθοποιοί όπως η Ελένη Φιλίνη.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος
 
Ο Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-5-1953. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την συγγραφή δεκάδων βιβλίων και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) και περιοδικά (ΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).

Στην εποχή της τηλεόρασης διετέλεσε διευθυντής στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 1 του Πειραιά (1986-87) και ΚΑΝΑΛΙ 15 (1988-1990). Επίσης υπήρξε τηλεοπτικός παρουσιαστής-παραγωγός στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ALTER, πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MicroMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ/PRINTA.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook