Για 4 η συνεχόμενη χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Κρουσώνα διοργανώνει την 4η γιορτή μήλου του κρουσσανιώτικου Λιβαδιού. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο κρουσαννιώτικο Λιβάδι στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας στις 11 το πρωί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος νοικοκυρές του Κρουσώνα ετοιμάζουν υπέροχα γλυκά, οι γεωργοί φέρνουν μήλα καθώς και το ζαχαροπλαστείο «Πρωτότυπο» ετοιμάζει μια τεράστια μηλόπιτα(πάνω από 2.50 μέτρα) για να κεραστεί όλος ο κόσμος που θα επισκεφθεί το Λιβάδι. Ντόπιοι κρουσσανιώτες καλλιτέχνες θα μας διασκεδάσουν με τα τραγούδια τους.

Στα πλαίσια της γιορτής  θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαντινάδας με θέμα το κρουσανιώτικο μήλο καθώς και διάφορες δραστηριότητες όπως ιππασία με την βοήθεια του Αντώνη Μακατουνάκη «Η ΑΜΑΞΑ», τοξοβολία, περίπατος με  το γαϊδουράκι Ασπασία με την βοήθεια της ταβέρνας «ΑΡΟΔΑΜΟΣ» κ.α. δωρεάν για όλο τον κόσμο. Μαζί  για ακόμη μία χρονιά θα είναι ο Γιώργος Βιτώρος που θα αναλάβει την παρουσίαση της γιορτής και τον διαγωνισμό μαντινάδας.

Μία μέρα πριν τη γιορτή, το Σάββατο 17  Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 2ο κυνήγι κρυμμένου μήλου στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα, όπου ομάδες όλων των ηλικιών μπορούν να συμμετέχουν.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook