Σαφείς αιχμές για αναξιοκρατική πρόσληψη μηχανικού στη ΔΕΠΑΝΑΛ άφησαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα τόσο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Ηλίας Λυγερός, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος των Ανοιχτών Οριζόντων Βαγγέλης Σισσαμάκης, τόνισαν ότι από την επιτροπή του δήμου Ηρακλείου, που αποφάσισε την πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΑΝΑΛ για 14 μήνες, είχαν αποκλειστεί στο σύνολο τους οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Παράλληλα, επισήμαναν ότι ο μηχανικός που επιλέχθηκε από την “μονοπαραταξιακή” επιτροπή, όπως την χαρακτήρισαν, υστερούσε σε τυπικά κριτήρια από έναν, τουλάχιστον υποψήφιο, που αποκλείστηκε.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο λόγος που αποκλείστηκε ο μηχανικός με τα περισσότερα τυπικά προσόντα, ήταν η επαγγελματική δραστηριοποίηση του στην περιοχή της Αλικαρνασσού, χώρος όπου δραστηριοποιείται και η δημοτική επιχείρηση.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί οτι ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δεσμεύθηκε για την συμμετοχή όλων των παρατάξεων σε όλες τις επιτροπές του δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook