Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου – εκπαιδευτικού από το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο.

Καταγγέλλουμε το κρούσμα αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ) στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ), απέναντι σε συνάδελφο, που είχε ως συνέπεια τη μη-επαναπρόσληψή του μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας.

Ο συνάδελφος προσλαμβάνονταν στη θέση αυτή επί 3 σχολικά έτη με αποφάσεις της ΠΔΕ, με απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, σύμφωνα με τον κανονισμό των Ευρωπαϊκών Σχολείων.

Ο συνάδελφος είναι από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, με ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου, λόγω εκρηκτικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.  

Έχει μεγάλη ευθύνη η ΠΔΕ, ιδιαίτερα ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος με την επιλογή του αυτή στοχοποιεί τις «ενοχλητικές» φωνές που συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα μια περίοδο που ετοιμάζεται νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση και τους εταίρους της, με δυνάμωμα του κυβερνητικού και κρατικού αυταρχισμού, του ξηλώματος συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.  

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου από την ΠΔΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή.
Απαιτούμε να διορθωθεί η αδικία, να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook