Τις πρώτες φορές, είναι η αλήθεια, τις μετρούσαμε. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι οι διακοπές ρεύματος σε περίπου 10 χωριά των Σφακίων ήταν μάλλον για τη ΔΕΗ η… συνήθειά της που έγινε λατρεία και… πάψαμε να τις μετράμε.

Ποιο το νόημα, εξάλλου, όταν δεν έχει “ανοίξει μύτη” ενώ έχουν πέσει δεκάδες τηλεφωνήματα, όταν έχουν γίνει επανειλημμένα δημοσιεύματα που κάνουν έκκληση να βρεθεί λύση μια και καταστρέφονταν όσοι αναπτύσσουν στην περιοχή οποιαδήποτε δραστηριότητα, από ταβέρνα και σούπερ μάρκετ μέχρι ξενοδοχείο. Στην περίπτωση των πρώτων πέφτουν τρόφιμα και προϊόντα στα σκουπίδια και στην περίπτωση των δεύτερων πέφτουν… τα μούτρα τους μπροστά στους τουρίστες που κάθε τρεις και λίγο μένουν χωρίς ρεύμα.

Τη μια φταίει η υγρασία, την άλλη φταίει βλάβη που την ψάχνουν την άλλη φταίει ο ανάδρομος Ερμής.

Να φταίει η ίδια η επιχείρηση που επιδεικνύει πρωτοφανή συνέπεια ανεπάρκειας στην οριστική επίλυση του δικού της προβλήματος, ούτε λόγος!

Δεν είναι μόνο τα χωριά των Σφακίων. Είναι το κάθε χωριό και ο κάθε καταναλωτής

Ποια επιχείρηση στις μέρες μας θα παρουσίαζε στους πελάτες της συνεχώς το ίδιο και το ίδιο πρόβλημα για ώρες και με διάρκεια εβδομάδων και παρόλα αυτά θα συνέχιζε να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίπτωση για τους υπεύθυνους αλλά και για την ίδια την επιχείρηση; Καμιά. 

Και όμως το καταφέρνει η ΔΕΗ, που επιδεικνύει τεράστια συνέπεια στο να κόβει το ρεύμα σε ευπαθείς περιπτώσεις αλλά χάνει αυτομάτως κάθε συναίσθηση συνέπειας όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δικτύου της.

Γιατί κύριοι όπως απαιτείτε από τους κατοίκους και επιχειρηματίες του Φραγκοκάστελου και των χωριών των Σφακίων από Κομιτάδες μέχρι Αργουλέ να πληρώνουν το μπιλιετάκι κάθε δίμηνο έτσι υποχρεούστε να τους προσφέρετε τις υπηρεσίες που πληρώνουν.

Τα μπαλώματα και κάθε τρεις και λίγο να σέρνετε βραδιάτικα τα συνεργεία για να αποκαταστήσουν το ρεύμα δεν είναι λύση. Αν το δίκτυο σας δεν αντέχει να το αντικαταστήσετε ή να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα ή εν ολίγοις να κάνετε επιτέλους αυτό που πρέπει, δηλαδή τη δουλειά σας. Δύσκολο ε;

“Ο Δαίμων του πληκτρολογίου”

*Για την ιστορία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πολλοστή ολονύχτια διακοπή για δυο βράδια. Απόψε επίσης διακοπή ρεύματος. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα άλλες τόσες διακοπές… χάσαμε το μέτρημα. Μαύρο σκοτάδι από τη ΔΕΗ όπως τα μαύρα της τα χάλια!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook