Περίπου 1.000 επαγγελματίες της γαστρονομίας (Chefs) από πάνω από 90 χώρες, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων ‘World Chefs Congress & Expo’ που γίνεται στη Θεσσαλονίκη από 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 θα ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ελαιοκομικών προϊόντων (ελιάς και ελαιολάδου) στη γαστρονομία.

Το συνέδριο φιλοξενεί 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ο Κων/νος Χαρτζουλάκης, πρώην Δ/ντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων που θα αναφερθεί στα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τη χρήση των ελαιοκομικών προϊόντων στη διατροφή στο παρελθόν και σήμερα.

Παράλληλα οι chefs θα επισκεφθούν μονάδα παραγωγής ελαιολάδου και επεξεργασίας επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική για να έχουν άμεση γνώση για τη διαδικασία παραγωγής τους και τη διαφορά από τα άλλα φυτικά έλαια. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν ελληνικά φαγητά με βάση τα ελαιοκομικά προϊόντα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας. Μια ακόμη σημαντική προσπάθεια προβολής των ελαιοκομικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο που στηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες