Στο 0-0 έμεινε ο Πλατανιάς με τον Παναιτωλικό, αλλά θα μπορούσε να είχε υποστεί την πρώτη του ήττα αφού οι φιλοξενούμενοι στο 88’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρκόβσκι.

Ο Πλατανιάς από την αρχή προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του αλλά ο Παναιτωλικός ήταν καλά στημένος και δεν του επέτρεψε να βρει πολλούς κενούς χώρους προς την εστία του Κυριακίδη. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κάποια καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο κι έγιναν απειλητικοί κυρίως μετά το 30’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν πιο επικίνδυνος σε σχέση με την παρουσία του στο πρώτο μέρος και απείλησε στο 50’ με τον Τομανέ που για λίγο δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 59’ ο Ουάρντα αστόχησε από πολύ κοντά. Από την άλλη ο Πλατανιάς απείλησε με τον Μανούσο στο 57’ και είχε καλή στιγμή με τον Στανισάβλιεβιτς στο 59’. Στο 85’ το πλασέ του Γουνδουλάκη δεν βρήκε στόχο και στο 88’ ο Παναιτωλικός… άγγιξε τη νίκη στο τετ-α-τετ με τον Μαρκόβσκι.

Για το νευρικό ματς και τις πολλές διακοπές που υπήρξαν έχει… ευθύνη κι ο ρέφερι Λαμπρόπουλος, που έφερε πολλές φορές τον εκνευρισμό στα Περιβόλια με τα σφυρίγματά του. Στο 23′ υπάρχει μία φάση προς… συζήτηση, αφού ο α’ βοηθός Βασιλόπουλος ανέκοψε με οφσάιντ τον Μανούσο που είχε δώσει ασίστ στον Μενδρινό (σκόραρε στη συνέχεια αλλά είχε σταματήσει το ματς).

Οι φάσεις του αγώνα
19’ Σέντρα του Μενδρινού κεφαλιά του Μουνάφο κοντράρει σε σώματα και καταλήγει κόρνερ.
29’ Κόρνερ του Μουνάφο κεφαλιά του Καρυπίδη ψηλά άουτ.
32’ Σέντρα του Βάντερσον ο Γιακουμάκης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κυριακίδη.
37’ Κόρνερ του Μενδρινού η μπάλα φτάνει στον Μπανανά που με σουτ τη στέλνει άουτ.
50’ Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό, από σέντρα του Ουάρντα ο Τομανέ εξ επαφής δεν μπορεί να βρει την μπάλα και να τη στείλει προς την εστία.
57’ Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μενδρινού για τον Μανούσο, το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ.
59’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Κλέσιο δημιούργησε το ρήγμα στην άμυνα του Πλατανιά και γύρισε την μπάλα στον Ουάρντα που από κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ.
59’ Απαντάει… στις ευκαιρίες ο Πλατανιάς. Από σέντρα του Γιακουμάκη ο Στανισάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Κυριακίδης μπλοκάρει σταθερά.
61’ Φάουλ του Πάουλο μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Σωτηρίου.
85’ Σέντρα του Στάθη πλασέ του Γουνδουλάκη άουτ.
88’ Μπαλιά του Λεντέσμα στην πλάτη της άμυνας για τον Μαρκόβσκι που πλασάρει και ο Σωτηρίου αποκρούει σωτήρια.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Έβρου)-Κωτούλας (Σερρών)
4ος διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες κάρτες: Κλέσιο (16’), Μουνάφο (30’), Ουάρντα (62’), Βάντερσον (80’), Καμαβουάκα (84’), Γκνιάτιτς (89’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (65’ Στάθης), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (82’ Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Μουνάφο (65’ Ντίνας), Μενδρινός, Μανούσος, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος (75’ Καμαβουάκα), Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα (58’ Λεντέσμα), Τομανέ, Ουάρντα (87’ Ρότσα), Μαρκόβσκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook