Ένα Ελληνικό F-16 Block 52+ της 340ης Μοίρας (115 ΠΜ) που συμμετέχει στην άσκηση TLP, παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα κατα την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αυτες τις μέρες στη βάση του los Llanos (Albacete), αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα 20minutos. Ο χειριστής απέρριψε τις δεξαμενές καυσίμου πριν την προσγείωση και προσγειώσε το αεροσκάφος με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Ισπανικό Υπουργείο Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία, γύρω στις 17:00 το F-16 είχε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα κατά τη διάρκεια της πορείας ανάκαμψης στα πλαίσια της αποστολής TLP (Tactical Leadership πρόγραμμα) του ΝΑΤΟ. 

Ο πιλότος εφάρωσε τα πρωτόκολλα ασφάλειας και αναζήτησε μια ασφαλή περιοχή για για την απόρριψη των δεξεμενών καυσίμου. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε περίπου 15 ναυτικά μίλια νότια του Los Llanos, σε μια ακατοίκητη περιοχή. Στη συνέχεια, το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά στο διάδρομο της βάσης αναφέρει η ιστοσελίδα 20 minutos. 

Οι υπηρεσίες ασφάλειας πτήσης στην αεροπορική βάση Los Llanos διεξάγουν έρευνα για να προσδιορίσουν τα αίτια του συμβάντος. 

onalert.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook