Δόθηκε λύση με τροπολογία του Νίκου Τόσκα, και έτσι σήμερα 13 πολίτες με αναπηρία, μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Τσαπατάκης έχουν επαναπροσληφθεί, επιστρέφοντας στην υπηρεσία τους, σε κατάσταση γραφείου. 

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, αστυνομικός στο επάγγελμα, ήταν μια από εκείνες τις περιπτώσεις που έχασαν τη δουλειά τους, καθώς λόγω της αναπηρίας τους κρίθηκαν ακατάλληλοι να συνεχίσουν να την επιτελούν. 

Ο πρωταθλητής στην κολύμβηση, βρέθηκε από το 2009 αντιμέτωπος με την απόλυση αλλά και με τη γραφειοκρατία και το προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο. Στην ίδια θέση μαζί του και 12 ακόμα συνάδελφοί του, που έδωσαν όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν, τελικά, το αυτονόητο: Το δικαίωμα τους στην ισότιμη μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε λύση με τροπολογία του Νίκου Τόσκα, και έτσι σήμερα οι 13 πολίτες έχουν επαναπροσληφθεί, επιστρέφοντας στην υπηρεσία τους, σε κατάσταση γραφείου.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, σημερινός παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, εισήχθη ως δόκιμος αστυφύλακας στο Τμήμα δόκιμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου το 2005. -Το 2006, μετά από τροχαίο ατύχημα κατέστη παραπληγικός.

Το 2009 απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς.

Το 2011 με προεδρικό διάταγμα δόθηκε η δυνατότητα στους δόκιμους αστυφύλακες που κρίνονται ακτάλληλοι να μεταχθούν στην κατάσταση γραφείου. Το προεδρικό διάταγμα δεν είχε αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα να μην υπάγεται ο Αντώνιος Τσαπατάκης στις ρυθμίσεις του.

Με νόμο του 2012 δόθηκε αναδρομικότητα στο προεδρικό διάταγμα και για όσους κατετάγησαν στις Σχολές Ελληνικής Αστυνομίας κατά τα ακαδημαϊκά έτση 2007-2008 έως και 2010-2011.

Δεδομένου ότι ο Αντώνιος Τσαπατάκης κατετάγη την 2-12-2005 στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν υπήχθη ούτε στις διατάξεις του νόμου αυτού.

Για την περίπτωση του υπήρξαν δύο έγγραφα του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη που τον δικαίωναν. -Το 2012 είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από επιστολή του κ. Τσαπατάκη προς τον πρωθυπουργό και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο τελευταίος σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας η λύση δόθηκε με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, με την οποία δόθηκε αναδρομική ισχύς και στις περιπτώσεις όσων κατετάγησαν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2005-2006 έως και 2010-2011.

Για την ψήφισή της επιδιώχθηκε η συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.

Η ρύθμιση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής 13 άτομα, τα οποία έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την ελληνική αστυνομία.