Πιέσεις δέχεται στις συναλλαγές της Τετάρτης το ευρώ μετά τις δηλώσεις Schaeuble, οι οποίες περιόρισαν το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε μετά τη Σύνοδο της προηγούμενης Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, ο Γερμανός υπουργός Oικονομικών δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο να δοθεί «λευκή επιταγή» για αγορά ομολόγων από το EFSF στη δευτερογενή αγορά αν δεν τηρούνται οι όροι. Υπενθυμίζεται, ότι η παρέμβαση του EFSF στη δευτερογενή αγορά αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τον περιορισμό μετάδοσης της κρίσης χρέους στις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Επιπλέον, αρνητική επίδραση άσκησαν στο ενιαίο νόμισμα τόσο η ανακοίνωση της S&P που κάνει λόγο για πιθανή μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τα επόμενα δυο χρόνια όσο και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου από τη Moody’ s.

Στο ταμπλό, το ευρώ υποχωρεί 0,43% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,4450 δολάρια, ενώ καταγράφει ανάλογες απώλειες και έναντι του γεν διαμορφούμενο στα 112,5 γεν.

Σε σχέση με τι στερλίνα το ευρώ κινείται στις 0,8832 στερλίνες με πτώση 0,13%, ενώ διαπραγματεύεται στα 1,1584 φράγκα με απώλειες 037% έναντι του ελβετικού νομίσματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook