Για "θαύμα" κάνει λόγο ο Γέροντας Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης, στον Βαχό Βιάννου δείχνοντας εικόνες του Αγίου Χατζή-Ανανία εκ Μαλλών, οι οποίες αν και τοποθετήθηκαν μέσα σε μελίσσι, έμειναν άθικτες όπως ο λέει από το κερί του μελισσών

Μελισσοκόμος από τα Χανιά επισκέφθηκε πριν από λίγους μήνες τον Γέροντα και του ζήτησε μερικές εικόνες του Αγίου, για ευλογία να τις τοποθετήσει σε κυψέλες στο μελίσσι του, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον γέροντα, όταν ο μελισσοκόμος άνοιξε τις κυψέλες του παρατήρησε με έκπληξη, ότι οι μέλισσες είχαν «κεντήσει» με το κερί τους γύρω από τις εικόνες, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μία κορνίζα που στη μέση έμενε ολοκάθαρη η μορφή του Αγίου.

"Η μέλισσα είναι το καθαρότερο έντομο, πετάει μόνο από ανθό σε ανθό, μας χαρίζει το μέλι και το κερί που ανάβουμε στις εκκλησίες μας", ανέφερε ο γέροντας χαρακτήρίζοντας αξιόλογο και θαυμαστό το ... έργο των μελισσών στις εικόνες, ενώ ο ίδιος ο γέροντας υποστήριξε ότι "ο Χατζή-Ανανίας είναι ανεξάντλητος Κρουνός θαυμάτων και ιαμάτων".

"Η μέλισσα που είναι έντομο σέβεται τις εικόνες, εμείς τι κάνουμε;", συνέχισε και πρόσθεσε ότι "δεν είναι δύσκολο να έχουμε τη Χάρη του Ιησού Χριστού και Θεού και ότι με νηστεία προσευχή και εκκλησιασμό, ο κάθε ένας μπορεί να βιώσει κάποιο θαύμα στη ζωή του".