Μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου,, η Σχολή Συμβουλευτικής γάμου και νέων γονέων, έκανε την έναρξη εργασιών της, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελιστρίας, στη Χαλέπα Χανίων.

Η πρώτη σύναξη ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού συμπροσευχούμενου  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος στην συνέχεια καλωσόρισε αυτήν την πρωτοβουλία προτείνοντας σε όλους και δη στους νέους γονείς και νέα ζευγάρια να την αγκαλιάσουν, γιατί θα παρέχονται σημαντικές συμβουλές για τον γάμο και την οικογένεια από εκλεκτούς κάθε φορά ομιλητές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά

Στη σημερινή εποχή, που ο θεσμός του Μυστηρίου του Γάμου έχει εφτελιστεί, σήμερα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν διδαχτεί και δεν έχουν εμπεδώσει το Γάμο ως Μυστήριο της κοινωνίας, της συνυπάρξεως, σήμερα που βιώνεται καθημερινά η φίλαυτη απόφαση του διαζυγίου και που χωρίς να σκέφτεται κάποιος τα δεινά αποτελέσματα και ιδιαιτέρως όταν υπάρχουν παιδιά, έρχεται η τοπική μας Εκκλησία, να προτρέψει όλους, διά της νέας αυτής διακονίας, να ακούσουν, να μάθουν, να υπομένουν και να μην προβαίνουν σε καμία κίνηση διαλύσεως του Γάμου πριν το σκεφτούν καλά.

Τέλος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη αρχή, λέγοντας ότι οι συνάξεις αυτές θα γίνονται μία φορά κάθε μήνα υπό τον συντονισμό του Πρωτοσυγκέλλου μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, με συνεργασία του π. Βασιλείου Γκάτση και του π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη.

Το παρών στην πρώτη ομιλία με ομιλήτρια την Πρεσβυτέρα κ. Σοφία Δορμπαράκη εκτός των προαναφερμένων, έδωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, και πλήθος ακροατών όλων των ηλικιών.

Oι  συμβουλευτικές αυτές συνάξεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χανίων και  οι ημερομηνίες διεξαγωγής ομιλιών θα ανακοινώνονται έγκαιρα.