Το κλασικό έργο του Άντον Τσέχοφ, «Πλατόνοφ», στη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ ανεβάζει στο Εθνικό Θέατρο ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, μετά την τεράστια επιτυχία του Κυνόδοντα, που διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος» στις 10 Φεβρουαρίου και μαζί του θα έχει ένα δυναμικό και ταλαντούχο καστ με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη, που ερμηνεύει τον Πλατόνοφ, και την πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας, Αριάν Λαμπέντ.

Στην παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος, η δράση εκτυλίσσεται σε έναν σύγχρονο χώρο, που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από τη σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.

Τα σκηνικά επιμελείται η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Θάνος Παπαστεργίου και η Βασιλεία Ροζάνα, τους φωτισμούς ο Θύμιος Μπακατάκης και την κίνηση η Αμάλια Μπένετ.

Στην παράσταση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου, πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια, Μάνος Βακούσης, Θανάσης Δήμου, Βασίλης Καραμπούλας, Έλενα Τοπαλίδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αριάν Λαμπέντ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook