Ισόπαλο και αυτή την φορά με 2-2 έληξε και το δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα του Εργοτέλη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Γκάρντενερ της Ολλανδίας με αντίπαλο την Τουρκική Σαμσούνσπορ. 
Όπως και στο πρώτο φιλικό με την Ουτρέχτη έτσι και στο σημερινό ο Νίκος Καραγεωργίου χρησιμοποίησε ουσιαστικά δύο ενδεκάδες κρατώντας σε όλο τον αγώνα μόνο τον Γερμανό τερματοφύλακα Πίρσον που έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Εργοτέλη. 
Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης το πρώτο γκολ που σημείωσε με την φανέλα του Εργοτέλη έστω και σε φιλική αναμέτρηση ο νεοαποκτηθής Σέρβος στόπερ Γιοβάνοβιτς. 
Στα αρνητικά του φιλικού με την Σαμσουνσπόρ οι τραυματισμοί του Ολίσε και του Φραγκουλάκη με τον πρώτο να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τον δεύτερο με ενοχλήσεις στη γάμπα. 
Η εξέλιξη του αγώνα 
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν στην μία και μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε να προηγηθούν με 0-1 στο 37΄ μετά από προβολή του Τσαλίκ. Στο 40 ΄ ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του Σασιασβίλι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σαχίν. 
Η ισοφάριση για τον Εργοτέλη ήρθε στις αρχές του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 50΄ όταν ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1. 
Τρία λεπτά αργότερα η Σαμσουνσπόρ πήρε ξανά το προβάδισμα με 2-1 με το τέρμα που σημείωσε με πλασέ μέσα από την περιοχή ο Σαράκογλου. 
Στη συνέχεια του αγώνα ανέλαβε δράση για τον Εργοτέλη ο 18χρονος Βραζιλιάνος Μπρούνο που πρόσφατα έγινε επαγγελματίας αλλά έδειξε πτυχές του ταλέντου του στο φιλικό με την Σαμσουνσπόρ. 
Αφού πρώτα έχασε την ευκαιρία ο ίδιος να ισοφαρίσει για την ομάδα του στο 69΄ και στο 81΄ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα βρήκε με ωραία πάσα τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης επιθετικός με πλασέ έγραψε το τελικό 2-2. 
Εργοτέλης : Πίρσον, Κανδηλάκης, Σαρρής, Σασιασβίλι, Βίσιο, Μπέτο, Κυριακίδης, Ρομάνο, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Ευαγγέλου.
Β’ μέρος: Πίρσον, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Πρωτογεράκης, Γιαλούσης, Ολίσε (68’ Χαντί), Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (75’ Κατσικοκέρης), Χρυσοφάκης, Μπρούνο, Μπούντιμιρ. 
Σαμσουνσπόρ : Σαχίν, Σαράκογλου, Μπολτομίρο, Μπαχία, Τόκακ, Τεμπέρ, Λαζάρ, Γιλντιρίμ, Μπαϊρακτάρ Χ., Τσαλίκ, Μπαϊρακτάρ Ο. 
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» 
Ο τεχνικός του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου μιλώντας στο επίσημο σαϊτ του Εργοτέλη μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Σαμσουνσπόρ έδειξε να είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του λέγοντας : «Ήταν ένα δυνατό τεστ με μια ομάδα Α’ Κατηγορίας της Τουρκίας. Έγινε μια καλή προσπάθεια από όλους τους παίκτες μας και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μια – δυο επιπολαιότητες μας στοίχησαν, αλλά προήλθαν από την κούραση που είναι λογικό να υπάρχει σε μια τέτοια περίοδο. Δημιουργήσαμε φάσεις, χάσαμε ευκαιρίες και είναι λογικό τώρα να μην είναι σταθερά όλα τόσο επιθετικά, όσο και δημιουργικά. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook