Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος προχώρησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου Σύρου, εις βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές του Βελγίου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, όπως τόνισε από το Ηράκλειο ο Γ.Γ Δημοσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, εξετάζουν ακόμα κ το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος Σύρος να είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.

Η σύλληψη του 51χρονου αλλοδαπού δημιούργησε σύγχυση, τόσο στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ όσο και στα δημοσιογραφικά γραφεία, αφού αρχικά ο Σύρος συλληφθείς αναφερόταν ως ύποπτος για "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής  Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία".

Ωστόσο, η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ έρχεται λίγα λεπτά αργότερα να στείλει "διορθωτική" ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι ο 51χρονος κατηγορείται για: "συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων". Μάλιστα, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Τσουβάλας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Ηράκλειο τόνισε ΄’ότι δεν τίθεται ζήτημα άμεσης εμπλοκής του 51χρονου σε τρομοκρατική πράξη και έπρεπε να γίνει άμεσα η διόρθωση στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι κ.α.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.
ρενα Βουρεξακη