Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Ιππασία στην Κρήτη, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, στον Καρτερό. Σκοπός της ημερίδας ήταν η προβολή και η διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας αλλά και της χρήσης του αλόγου στην Κρήτη κυρίως στην ανάδειξη του ιππο-τουρισμού και ιππικών διαδρομών. Η ημερίδα είχε την υποστήριξη των δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αγ. Βασιλείου 

Χαιρέτισαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Πρόεδρος της ΕΟΙ Νικολάος Παράσχης, που τόνισαν την σημασία της από κοινού προσπάθειας τόσο στην ανάδειξη των δράσεων των κρητικών ιππικών σωματείων,   την  καθιέρωση της ημερίδας ως θεσμού κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα, όσο και του ίδιου του αθλήματος και των προοπτικών του –μέσω διεθνών διοργανώσεων – στο νησί. Στην Περιφέρεια Κρήτης απενεμήθη τιμητική πλακέτα της ΕΟΙ για την συνεισφορά της στο άθλημα.

Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ ΔΟΠΑΦΜΑΗ,  Γιώργος Βουρεξάκης και ο δημοτικός σύμβουλος αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ και μέλος της επιτροπής αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Νεκτάριος  Ανδρεαδάκης ,τον Δήμο Ρεθύμνης ο Δημήτρης Λαχνιδάκης  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού, και τον Δήμο Αγ. Βασιλείου η Ελένη Βαρδάκη Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Στην ομιλία του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστούμε όλα τα συμπεράσματα και τα στοιχεία εκείνα που προέκυψαν από τις εργασίες της ημερίδας, ν’ αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία όλοι εμείς ,η Περιφέρεια, οι Δήμοι, η Ελληνική ομοσπονδία ιππασίας ,οι ιππικοί όμιλοι της Κρήτης και άλλοι φορείς, τουρισμού κ.α. να συνεργαστούμε ώστε να διαδοθεί και ν’ αναπτυχθεί το άθλημα στο νησί μας ,γιατί πραγματικά το άλογο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές μορφές, όπως ιππο-τουρισμό, ελεύθερη ιππασία, θεραπευτική Ιππασία, να βοηθήσει την ανάπτυξη και ενίσχυση της Κρητικής οικονομίας και την επισκεψιμότητα σε περιόδους τουριστικά μη ενεργές. Το άθλημα της Ιππασίας στο νησί μας μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό και δημοφιλές ,αλλά αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.»

Παράλληλα έγιναν ομιλίες από τους:  Δημήτρη Γουναράς Γ. Γραμματέα ΕΟΙ & Πρόεδρο Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου με θέμα «Το άθλημα της Ιππασίας στην Κρήτη», Στάθη Παναγάκη, Ταμία ΕΟΙ για την «Η Ελληνική Ιππασία σε αριθμούς», του Μάνου Αγγελάκη Διεθνή Σχεδιαστή Διαδρομών και Εθνικού Κριτή για την «Αθλητική Ιππασία», της Μαριάννας Γραμματικάκη, προπονήτριας Ιππασίας & Μέλος της Επιτροπής Para-dressage με θέμα την «Θεραπευτική & Παρα-ολυμπιακή Ιππασία» και του Εθνικού Αξιολογητή αθλητών Para-dressage Ιωάννη Νικολάου με θέμα «την Θεραπευτική Ιππασία», Γιώργου Πετράκη Χωροτάκτη, ειδικού στον σχεδιασμό υποδομών εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την «Χάραξη Ιππο-διαδρομών και μονοπατιών στην Κρήτη» και Άννας Μπαστάκη,  μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., επιχειρηματία, με θέμα «Αναπτύσσοντας τον ιπποτουρισμό- το παράδειγμα του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου».

Με το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν η παρέλαση των αθλητών της Κρήτης και επιδείξεις, Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Παρα –Ιππασίας και Υπερπήδησης Εμποδίων, στον αγωνιστικό στίβο της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, η βράβευση της αθλήτριας Ναταλίας Φραγκιαδάκη, από τον Δήμο Ηρακλείου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό με την Εθνική Ομάδα Παίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας του 2016, απονομή ροζέτας ΕΟΙ στους αθλητές από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο της ΕΟΙ και απονομή Τιμητικού Διπλώματος Συμμετοχής σε όλα τα αθλητικά σωματεία της Κρήτης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης με εκπροσώπους τους όλα τα κρητικά αθλητικά ιππικά σωματεία, που ανέδειξαν τις δράσεις τους, φορείς του νησιού και πολίτες. Στο χώρο λειτούργησε  Έκθεση φωτογραφίας Στέργιου Βενέρη με θέμα «Άλογο & Ιππασία»