Η Ξάνθη “έγραψε” ιστορία στα Περιβόλια, καθώς κατάφερε για πρώτη φορά να νικήσει τον Πλατανιά στα Χανιά (1-0), μετά από τέσσερις ήττες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που είχαν προηγηθεί.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Ακρίτες, μετά το “διπλό” στη Λεωφόρο. Από την άλλη δεύτερη σερί ήττα για τη Χανιώτικη ομάδα και 4ο ματς που δεν σκοράρει.

Η Ξάνθη πίεσε ψηλά από το ξεκίνημα και δυσκόλεψε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας τον Πλατανιά, που δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκοβιτς. Σαν να μην έφτανε αυτό οι Ακρίτες από στατική φάση στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή τους στην εστία του Σωτηρίου σκόραραν με τον… ξεχασμένο από την άμυνα του Πλατανιά Γιουνές στο 19’. Σε παρόμοια φάση, ξανά από εκτέλεση φάουλ του Νιέτο, στο 39’ ο σκόρερ της Ξάνθης λίγο έλειψε να βρει την μπάλα και να τη στείλει και πάλι στα δίχτυα. Η καλύτερη στιγμή για τον Πλατανιά σημειώθηκε με τον Γιακουμάκη στο 45’, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε περισσότερο ο Πλατανιάς αλλά και πάλι οι επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία της Ξάνθης ήταν ελάχιστες. Καλύτερες στιγμές οι κεφαλιές Γκνιάτιτς και Μπανανά (56’) που δεν βρήκαν στόχο και το σουτ του Γουνδουλάκη (89’) που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Οι φάσεις του αγώνα
19’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Νιέτο ο Γιουνές με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα (0-1).
39’ Φάουλ του Νιέτο ο Γιουνές ξανά ξεμαρκάριστος βρίσκεται στην πορεία της μπάλας αλλά δεν μπορεί να τη βρει και να τη στείλει στα δίχτυα.
47’ Σουτ του Αποστολόπουλου αρκετά έξω από την εστία η μπάλα.
52’ Ο Γκνιάτιτς βρίσκει χώρο για το σουτ αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά έξω από την εστία.
56’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά. Ο Βάντερσον εκτέλεσε το κόρνερ ο Γκνιάτιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και ο Μπανανά από κοντά αλλά από δύσκολη γωνία με κεφαλιά τη στέλνει άουτ.
72’ Μακρινό σουτ του Μπαξεβανίδη μπλοκάρει σταθερά ο Σωτηρίου.
83’ Σέντρα του Βάντερσον κεφαλιά του Γιακουμάκη άουτ.
89’ Σουτ του Γουνδουλάκη μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ζίβκοβιτς.
90+1’ Σουτ του Τριάδη μπλοκάρει ο Σωτηρίου

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών)-Κωνστάντιος (Ευβοίας)
4ος διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες κάρτες: Γκνιάτιτς (40’), Μπαξεβανίδης (48’), Λάζιτς (76’), Ζίβκοβιτς (90+4’)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (70’ Ντιλαβέρ), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (46’ Γουνδουλάκης), Μουνάφο, Μενδρινός, Τσουράκης (80’ Ντίνας), Γιακουμάκης.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77’ Τριάδης), Βασιλακάκης (69’ λ.τρ. Βασιλακάκης), Γιουνές (84’ Ράνος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook