Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Πρωτοδικείο Χίου στον παθολόγο γιατρό του νοσοκομείου του νησιού, Γιάννη Μαλακό, κρίνοντάς τον ένοχο για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, σε βάρος της δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας «Πατρίδα», Αγγελικής Χατζηδημητρίου.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με αναστολή, στον χειρουργό Αθανάσιο Ρουμελιώτη για αμέλεια και 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Γιώργο Παβίτσο, φύλακα της τοπικής ΔΕΗ για απλή σωματική βλάβη, που προκάλεσε στη γυναίκα. Αθώοι κρίθηκαν οι γιατροί Γιάννης Γιαννούλος, Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Κάβουρας και Στέλιος Βλατάκης.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη το πρωί στις 8 Απριλίου του 2006, όταν η δημοσιογράφος έσπευσε στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για να καλύψει πυρκαγιά.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και την εξέταση των μαρτύρων, ο φύλακας της Επιχείρησης, προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδο της γυναίκας στον προαύλιο χώρο, την τράβηξε βίαια από το λουρί της κάμερας, που είχε περασμένη στο λαιμό της. Εκείνη ένιωσε πόνους στο κεφάλι, αδυναμία άρθρωσης και πήγε στο νοσοκομείο.

Μετά την εξέταση που της έκανε ο παθολόγος, την έστειλε σπίτι της, κάνοντας διάγνωση ότι επρόκειτο περί ενός απλού σοκ. Η γυναίκα, ωστόσο, σε λίγες ώρες επέστρεψε στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο γιατρός, επιμένοντας στην αρχική διάγνωση περί απλού σοκ, την παρέπεμψε στο χειρουργικό και έφυγε, παρότι είχε εφημερία. Όταν τη νύχτα ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος νευρολόγος γιατρός, η βλάβη στον εγκέφαλο είχε επέλθει.

Αργά το βράδυ ειδοποιήθηκε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, με το οποίο η δημοσιογράφος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου διαγνώσθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο, χωρίς να υπάρχει χρονικό περιθώριο για θρομβόλυση, η οποία θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Η Αγγελική Χατζηδημητρίου τρέφεται με γαστροστομία και να αναπνέει με τραχειοστομία. Δεν κινείται. Δεν μιλάει. Επικοινωνεί μόνο με τα βλέφαρα. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο Θοδωρή Πυλιώτη, έχουν δύο μικρά παιδιά, ένα γιό και μια κόρη.