Τελευταία ενημέρωση: 17:10

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων συνεχίζεται αυτήν την ώρα η δίκη για την ένοπλη ληστεία στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο ενω την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση  του δικαστηρίου.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχιζόταν από το πρωί με καταθέσεις μαρτύρων και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι απολογίες των δύο δραστών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες, καθώς ο τρίτος της παρέας συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, έπειτα από τον τραυματισμό του, κατά την ανταλλαγή πυρών με την ΕΛ.ΑΣ.

Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί μετά την κατάθεση του υπαλλήλου του ξενοδοχείου που είχε τεθεί σε ομηρεία από τους ληστές.

Οι τρεις ληστές κατηγορούνται για επτά ένοπλες ληστείες, δύο απόπειρες ληστειών και έξι κλοπές αυτοκινήτων, με τη λεία τους να αποτιμάται άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η δράση των νεαρών, που χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι από κύκλους της αστυνομίας, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες κινδύνευσαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές προκειμένου οι κατηγορούμενοι να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που είχαν βάλει στο στόχο τους.

Στην απολογία των δυο ανδρών απο το Φόδελε και την Αρμενία, ο πρώτος υποστήριξε οτι δεν γνώριζε τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί και πως ο νεαρός Ζωανιανό ο οποίος σύμφωνα και με τους δυο είναι ο εγκέφαλος της ληστείας, απλως του είπε οτι θα πάνε για μια δουλειά όταν ξαφνικά του έδωσε το όπλο και τον ενημέρωσε για το τι πρόκειται να κάνουν.

Ο Αρμένιος μάλιστα είχε ληστέψει και σπίτια την τσικνοπέμπτη πριν την ληστεία στο Creta Marris.Και οι ζήτησαν συγνώμη απο τις οικογένειες τους για την αναστάτωση που έχει προκληθεί

Να υπενθυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2015 σε μια ...κινηματογραφική ληστεία, οι τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Αμέσως στην περιοχή έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες. 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές.