Tην Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης εκπροσώπων του Κρατικού Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσεï, ‘Rutgers’ (Rutgers, The State University of New Jersey, USA), στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, υπογράφηκε Υπόμνημα Συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων. 

Συγκεκριμένα ο Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης υποδέχθηκε, στους χώρους του ΜΑΙΧ την αποστολή του Κρατικού Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Νιού Τζέρσεï, ‘’Rutgers’’, αποτελούμενη από τους καθητητές: Gwendolyn Mahon, Κοσμήτορα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, Alma S. Merians, Αναπληρωτή Κοσμήτορα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Πρακτικής, Riva Touger-Decker, Πρόεδρο του Τμ. Διατροφολογίας, Barbara Gladson Αναπληρωτή Κοσμήτορα Ακαδημαϊκών Υποθέσεων &  Labro Sidossis, Πρόεδρο Τμ Κινησιολογίας και Υγείας.  

Το Υπόμνημα υπέγραψαν ο Δ/ντής του ΜΑΙΧ Δρ Γ. Μπαουράκης και η Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Κρατικού Αμερικάνικου Παν/μίου του Νιού Τζέρσεï, ‘’Rutgers’’, Δρ. Barbara A. Lee.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καθορίστηκε το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας των δυο ιδρυμάτων που αφορά στην υλοποίηση δράσεων στα παρακάτω θεματικά πεδία:

•    Ανταλλαγή φοιτητών για συγκεκριμένη περίοδο μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής
•     Ανταλλαγή ακαδημαϊκού, διοικητικού και ερευνητικού προσωπικού των δύο Ιδρυμάτων
•    Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικού υλικού
•    Υποβολή και/ή υλοποίηση από κοινού προτάσεων ερευνητικών έργων
•    Προώθηση και εμπορική αξιοποίηση τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί στα δύο Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το παρόν Υπόμνημα αποτυπώνει την πρόθεση εδραίωσης και ενίσχυσης των δεσμών των δύο εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με στόχο την υπογραφή ενός ή περισσοτέρων συμφώνων συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.

Η υπογραφή του Υπομνήματος σφραγίστηκε με την πρώτη συμφωνία υλοποίησης καλοκαιρινού σχολείου στο ΜΑΙΧ, με τίτλο “Εξερευνώντας τις ρίζες της Μεσογειακής Δίαιτας στο νησί της Κρήτης», κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους 2017. Πρόκειται για σειρά μαθημάτων που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Κινησιολογίας και Υγείας του Πανεπιστημίου ‘’Rutgers’’ και επικεντρώνεται σε θέματα διατροφής και ποιότητας τροφίμων, με έμφαση στην Κρητική και Μεσογειακή δίαιτα, θέμα που άλλωστε συζητήθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης συνάντησης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook