Άνω κάτω είναι πάλι οι περιπτερούχοι μετά τις νέες εις βάρος τους περικοπές ποσοστών. Έτσι, όπως έγραψε και χθες η \”Νέα Κρήτη.\”, μεθαύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση περιπτερούχων και καπνοπωλών, καθώς και αντιπροσώπων αυτών, από όλη την Ελλάδα στο ξενοδοχείο \”Imperial\”, στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.

Σκοπός αυτής της συνάντησης, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Κρήτης, «είναι να θέσουμε κοινό πλαίσιο κινητοποιήσεων, γιατί ο κλάδος έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Σχεδόν όλα τα προϊόντα δεν αφήνουν κέρδος. Πρέπει να οργανωθούμε, γιατί από το Σεπτέμβριο τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και πολλά. Επίσης, το άνοιγμα του επαγγέλματος θα φέρει πολλά δεινά».

Προβληματισμός

Σε χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου, που απευθύνεται στα μέλη του, αναφέρονται και τα εξής: «Μετά από συνάντηση του Σωματείου μας με το Υπουργείο Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/07/2011, και συζητώντας με τον κ. Οικονόμου, σύμβουλο του υπουργού, εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για τους νέους φόρους και τις τιμές των τσιγάρων.

Ο κ. Οικονόμου μάς είπε ότι με τον τρόπο που το υπουργείο αύξησε τον ελάχιστο φόρο εξασφάλισε σταθερά για το κράτος τα χρήματα που θα παίρνει από τη φορολογία των καπνικών προϊόντων. Δηλαδή, τα φθηνά τσιγάρα από 2,50 έως 3,00 ευρώ (20άρια) και από 3,00 έως 3,50 ευρώ τα 25άρια. Έτσι, εξαναγκάζει τις καπνοβιομηχανίες να αυξήσουν τις τιμές στα τσιγάρα. Μέχρι όμως να επιτευχθεί αυτός ο στόχος του κράτους, εμείς θα είμαστε για ακόμη μία φορά οι ζημιωμένοι και όταν έρθουν οι νέες τιμές στα τσιγάρα δε θα έχουμε χρήματα να τα αγοράσουμε.

Ομόφωνα

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25/7/2011 οι προτάσεις των παρευρισκομένων ήταν ομόφωνες. Δηλαδή, να μην αγοράζουμε 25άρια πακέτα, εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα 20άρια. Μία χρέωση στο 20άρι είναι 4,09 και στο 25άρι 3,05 ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες και κινητοποιήσεις είναι προς όφελός μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook