Κάλεσμα των εκπαιδευτικών στος γονείς και στους μαθητές για την συγκέντρωση αύριο στον πεζόδρομο της Κοραή στις 11 το πρωί

"- Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών-Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών
- Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων
-Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των μαθητών μας
- 20 μαθητές στην τάξη
- Ένα γεύμα για όλα τα παιδιά

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες για επιστροφή στην "κανονικότητα", η κατάσταση στα σχολεία είναι γνωστή.

Βρισκόμαστε στην 7η σχολική χρονιά με μηδενικού διορισμούς εκπαιδευτικών. Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κρύψει τα πραγματικά κενά στα σχολεία "κάτω από το χαλί", προχώρησε σε μια σειρά αντιεκπαιδευτικές παρεμβάσεις, με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών (αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, περικοπές ωρών, κατάργηση υπεύθυνου ολοημέρου, αναθέσεις μαθημάτων που δεν έχουν καμία σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο του συναδέλφου, κατάργηση της τρίωρης μείωσης για τους υπεύθυνους εργαστηρίων, κόφτη στα επίπεδα των αγγλικών κ.α.). Διατηρεί στο ακέραιο όλες τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα 27-28αρια τμήματα, ενώ πριν λίγες μέρες, έβαλε λουκέτο σε εκατοντάδες τμήματα των ΕΠΑΛ πανελλαδικά.

Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες συνάδελφοί μας, που δούλευαν για χρόνια σαν αναπληρωτές και στήριζαν το Δημόσιο Σχολείο, οδηγούνται στην ανεργία και στην ανέχεια! Τα σχολεία ασφυκτιούν οικονομικά, οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την κατά τα άλλα "δημόσια και δωρεάν" παιδεία.

Αυτή είναι η "κανονικότητα" που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να βάλει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την Παιδεία στο Μνημόνιο, να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ως εδώ! Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές μας, με τους γονείς και διαδηλώνουμε από κοινού.
Όλοι στις 7 Νοέμβρη στις 11:00 στον Πεζόδρομο της Κοραή
και στην τρίωρη στάση εργασίας (10:30-13:30)."