Το Εργαστήριο «Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας» του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης συμμετέχει ως επιστημονικός εταίρος στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Συνεργάτη – Εργοδότη για τη Τουριστική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία» (Employer Programme for Hospitality and Tourism) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Πρόκειται για ένα έργο διάρκειας δύο χρόνων (Σεπτέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018) και προϋπολογισμού ύψους 242,617.00 ευρώ, το οποίο επιχορηγείται 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετέχει σε μια σύμπραξη 7 εταίρων (επαγγελματικών και εκπαιδευτικών) από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία).

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό.

Τα επόμενα στάδια του ερευνητικού προγράμματος περιλαμβάνουν τη πραγματοποίηση μιας σειράς ερευνητικών δράσεων που θα εμπλέκουν τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, ακαδημαϊκούς φορείς και φοιτητές, με στόχο τη διάγνωση και καταγραφή καλών πρακτικών στο χώρο. Σε επόμενη φάση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συναντήσεις και δράσεις δημοσιότητας με σκοπό την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, την αμεσότερη επικοινωνία και στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυνητικά ενδιαφερόμενων και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα αυτό. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook