Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη κατέλαβε την 70η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη που αποτελεί ελληνική διάκριση.

Στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια το Καποδιστριακό

Μετά το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking).

Η κατάταξη γίνεται με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και αφορά κυρίως χρηματοδοτούμενα προγράμματα (αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων, ύψος ερευνητικών κονδυλίων, κ.λπ.).

Σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, το ίδρυμα αναφέρει ότι "σε μια δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, προχωράμε μπροστά, προάγοντας την έρευνα και προβάλλοντας επάξια τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά και στα Διεθνή δρώμενα".

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρισκόταν στην 221η θέση παγκοσμίως, ενώ αναμένονται επίσημα αποτελέσματα για τη φετινή ακριβή θέση στην κατάταξη.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, την ίδια διάκριση έλαβε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα, το ΕΜΠ κατέλαβε τη 17η θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη, κάνοντας, μάλιστα, άλμα 30 θέσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Με δήλωσή της η Πρυτανεία του Ιδρύματος εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους ερευνητές του και ευχήθηκετο Ίδρυμα το 2011, να ανέβει ακόμα ψηλότερα.