Οι  προγνώσεις για τις καιρικές συνθήκες σε Δήμους της Κρήτης

Δήμος Χανίων
Αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα σταδιακή επιδείνωση με βροχές πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ, λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνει και τα 8 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Κισσάμου
Αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα σταδιακή επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ, λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνει και τα 8 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου
Αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα σταδιακή επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ΝΑ μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6-7 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ρεθύμνου
Αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα σταδιακή επιδείνωση με βροχές, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6-7 και πρόσκαιρα θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ, λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνει και τα 9 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Αγίου Βασιλείου
Αρχικά αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα σταδιακή επιδείνωση με βροχές, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ΝΑ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 και πρόσκαιρα μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως και 7 μποφόρ.H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ηρακλείου
Αρχικά αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες σταδιακή επιδείνωση με τοπικές βροχές. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ, λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνει και τα 8 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Φαιστού
Αρχικά αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες σταδιακή επιδείνωση με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 και πρόσκαιρα μέτριοι έως 5 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν Δ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Αγίου Νικολάου
Αρχικά αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες αυξημενες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ, λόγω γεωμορφολογικών παραγόντων η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται κατά περιόδους να φτάνει και τα 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν Δ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δήμος Ιεράπετρας
Αρχικά αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες αυξημενες νεφώσεις με τοπικές βροχές.Oι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν ασθενείς έως μέτριοι 3-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν Δ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα ισχυροί έως 6 μποφόρ.H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Σ.Σ.:  Η επιλογή των Δήμων είναι ενδεικτική και αφορά σε μεγάλους Δήμους στα βόρεια αλλά και σε δήμους της ενδοχώρας και των νότιων περιοχών της Κρήτης)

Πηγή: meteocrete.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook