Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το κόστος νοσηλείας ασθενούς εξέδωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έκκληση των γονέων της μικρής ασθενούς από την Κρήτη για συγκέντρωση χρημάτων.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 1,5 χρόνου, τη μικρή Κατερίνα που ζει με μισή καρδιά, και έχει κάνει ήδη χειρουργείο καρδιάς.

Συγκεκριμένα διευκρινίζεται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ότι:

«Σχετικά με αναρτήσεις που αφορούν στην έκκληση των γονέων μικρής ασθενούς από την Κρήτη για συγκέντρωση χρημάτων, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι ο Ασφαλιστικός Φορέας της ασθενούς έχει καλύψει πλήρως τόσο το κόστος των συνολικά πέντε εισαγωγών κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν τέσσερις επεμβατικές καρδιολογικές πράξεις και μια καρδιοχειρουργική επέμβαση με δίμηνη διάρκεια νοσηλείας. Οι γονείς έχουν επιβαρυνθεί το κόστος τριών επισκέψεων στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Το Ωνάσειο μπορεί να αναλάβει δωρεάν και το επόμενο χειρουργείο στο οποίο θα πρέπει να υποβληθεί το παιδί.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καλύπτει παγίως εντελώς δωρεάν τη νοσηλεία απόρων παιδιών, όπως και τη διατροφή του γονέα που συνοδεύει το παιδί, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού εκτός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».