Συνεχίστηκαν οι διακρίσεις για τον Α.Σ. Κρήτες, που συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στο 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ «Ευ Αγωνίζεσθαι» Kim e Liu.

Πρόκειται για διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών (1800 αθλητές).

Το Δελτίο Τύπου του Α.Σ. Κρήτες αναφορικά με τη διοργάνωση:

Ακόμα μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος. Το 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ «Ευ Αγωνίζεσθαι» Kim e Liu, η διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας των πρωταθλητών του μέλλοντος (δεδομένου ότι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 11 ετών), έγραψε Ιστορία δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών με 1800 αθλητές. Οι αυριανοί πρωταγωνιστές του ελληνικού ταεκβοντό, έδωσαν δείγματα της αγωνιστικής τους αξίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, το οποίο λόγω της περίστασης είχε φορέσει τα γιορτινά του δημιουργώντας την αίσθηση ότι φιλοξενούσε μια παγκοσμίου κλάσεως διοργάνωση.

Ο Α.Σ.ΚΡΗΤΕΣ συμμετείχε με 8 αθλητές την 1η μέρα των αγώνων όπου αγωνιζόντουσαν οι παμπαίδες-παγκορασίδες (2005-2006), κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια με τους Κατσούλη Μαρία κ Παλιουργιώτη Γιώργο, και 2 χάλκινα μετάλλια με τους Παναγιωτίδη Ανδρόνικο και Τζαγκαράκη Ευθαλία.

Ο προπονητής του συλλόγου Κανταρας Νίκος δήλωσε πως: «ήταν μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδος μας στο τουρνουά αυτό, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά τόσο για την προσπάθειά τους όσο και για την συμπεριφορά τους.Το επίπεδο απο τις μικρές ηλικίες είναι υψηλό, και όσοι βρέθηκαν στους αγώνες θα κατάλαβαν γιατι το Ταεκβοντο έχει γίνει απο τα αγαπημένα αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων και έχει ξεφύγει απ’όλα τα άλλα μαχητικά αθλήματα. Οι διοργανώσεις, τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων είναι πάρα μα πάρα πολύ μπροστά»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα μετάλλια ήταν και τα μοναδικά που ήρθαν στη Κρήτη!

Στις ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης ήταν οι αθλητές με σύνδρομο DOWN από τον σύλλογο του Ερμή Περάματος,που έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση ταεκβοντό, ενώ «έσπασαν καρδιές» στα τρία χορευτικά του συλλόγου ΑμεΑ Τυρταίος όπου αθλητές με καρότσι και άλλες αναπηρίες, καθοδηγούμενοι από χορευτές, έδωσαν μια μοναδικής ομορφιάς παράσταση. Άρτια οργανωμένη ήταν και η επίδειξη του κλιμακίου Poomsae της ΕΤΑΝΕ, ενώ 28 γονείς (μητέρα ή πατέρας) συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα Poomsae, σε μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή. Επίσης πολύ εντυπωσιακοί ήταν και οι ομαδικοί αγώνες 5x5 Ταεκβοντο.

Και το 6ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.).

Βίντεο από τους αγώνες: