Με δυο συγκεντρώσεις και πορείες εορτάστηκε στα Χανιά η 43η επέτειος του Πολυτεχνείου, της ημέρας που νέοι, εργαζόμενοι αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη χούντα του Παπαδόπουλου.

Στις 18.00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων για να τιμήσουν τους εξεγερθέντες της 17ης Νοεμβρίου του 1973, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, του παραρτήματος ΤΕΙ Χανίων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολίτες.

 

 

Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε από το ΚΚΕ Χανίων, στην πλατεία 1866, στις 18.30 με τη συμμετοχή συνδικάτων τα μέλη των οποίων πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης.

Όπως έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Χανίων:

“Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό- λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στην διαστρέβλωση της ιστορίας που γράφεται με την «πένα» του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του. Να αποκρούσουν όσους διαστρεβλώνουν την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου. Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.”

Ένταση και πρόκληση ζημιών στην πορεία στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook