Άλλος ένας νέος Υπερσύγχρονος Βιοκλιματικός,  Βρεφονηπιακός Σταθμός,  Ολοκληρωμένης Φροντίδας, κατασκευάστηκε από τον Δήμο Ηρακλείου στις ανατολικές συνοικίες της πόλης και συγκεκριμένα  στη περιοχή της  Αγίας Αικατερίνης (οδός Λουδοβίκου Παστέρ).

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας ως Δημοτική Παράταξη ότι εγκαινιάστηκε ένας υπερσύγχρονος, βιοκλιματικός, ενεργειακός βρεφονηπιακός Σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας, στην οδό Λουδοβίκου Παστέρ, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Το έργο που κτίστηκε σε οικόπεδο του Δήμου εκτάσεως 797 τμ είχε μελετηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Κουράκη στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Προγράμματος κάλυψης των αναγκών του Δήμου σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό κόσμημα, δυναμικότητας αρκετών παιδιών και ΑΜΕΑ,  που εκτός των αιθουσών, διαθέτει πλήθος βοηθητικών χώρων  γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, παρέχοντας στα παιδιά υψηλού επιπέδου φροντίδα. 

Η σύμβαση ανέγερσης είχε υπογραφεί στις 30-12-2013 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, και απέβλεπε στο να καλύψει τις ανάγκες μιας  λαϊκής περιοχής που είχε απόλυτη ανάγκη ένα τέτοιο έργο.

Η κατασκευή του σταθμού  απέδειξε επίσης, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όταν υπάρχει πρόβλεψη, σωστός σχεδιασμός, και τεκμηριωμένη διεκδίκηση μπορούν να επιτευχθούν πολλά, ακόμα και ''μικρά θαύματα'' όπως ο συγκεκριμένος  Σταθμός.