Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Μετά από σχετική «έρευνα», οι μαθητές αποφάσισαν. Η δωρεά θα έχει αποδέκτη το «Δικαίωμα στη ζωή». Και ήταν ομόφωνη απόφαση, γεγονός που καταδεικνύει την σοβαρότητα και την ωριμότητα των επιλογών των.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γυμνασίου Γαζίου υιοθέτησε την πρόταση του μαθητή και μέλους του συμβουλίου Ραφαήλ Καπετανάκη και αποφάσισε η εν λόγω δωρεά να δοθεί σε ίδρυμα που θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου. Έτσι, οι μαθητές οργάνωσαν και υλοποίησαν χορό και λαχειοφόρο αγορά και συγκέντρωσαν το ποσό των 742 Ε το οποίο παρέδωσαν την Πέμπτη 24/11/2016 στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στα Καλέσα .

Κατά την επίσκεψή τους οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον Κο Ζάχο Κυριακάκη, δντή του κέντρου, την Κα Ελευθερία Βαμβουκάκη, κοινωνική λειτουργό και τον Κο Παύλο Σημαντηράκη, πρόεδρο του συλλόγου γονέων του κέντρου, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας και τις ιδιαιτερότητες, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για άνοιγμα αντίστοιχου κέντρου στο Θραψανό. «Οι επαναλαμβανόμενες κοινωνικές δράσεις του γυμνασίου Γαζίου επιβεβαιώνουν τις σωστές και ηθικές βάσεις που έχουν λάβει οι μαθητές από το σπίτι των. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα που είστε κοντά μας. Αποφάσεις αλληλεγγύης όπως αυτή, θα πρέπει να γεμίζουν με υπερηφάνεια τους γονείς και εκπαιδευτικούς σας. Σας ευχαριστούμε γιατί, σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά, προσπαθείτε να δείξετε το δρόμο. Συγχαρητήρια» δήλωσαν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοσθένης Μαράκης  που συνοδεύσε  τους μαθητές, τους συνεχάρη για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που δείχνει ξεκάθαρα την ευαισθησία τους σε θέματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος για την ευαισθησία που έδειξαν. Με τον τρόπο αυτό μας απέδειξαν ότι τις κρίσεις δεν μπορούμε να τις διαλέξουμε. Μπορούμε όμως να διαλέξουμε το πως θα τις αντιμετωπίσουμε. Αντιμετωπίζονται μόνο αν αναλάβουμε δράση. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί σαν κοινωνία και ατομικά, είναι να παραμένουμε σε αδράνεια. Με δράσεις κοινωνικού τύπου, σαν και αυτή, γινόμαστε καλύτεροι και ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι. Τα παιδιά, μας απέδειξαν ότι είναι πιο ώριμα από όσο θέλουμε να νομίζουμε και πολύ «μεγαλύτερα» για την ηλικία των» τόνισε.

Και συμπληρώνει «οι πράξεις αλληλεγγύης πρέπει να μην είναι εφήμερες. Στόχος μας είναι να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας ώστε ανάλογες δράσεις αλληλεγγύης να υλοποιούνται όλο τον χρόνο, με διάφορους αποδέκτες, πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλοβοήθεια».     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook