Στους πανηγυρισμούς είμαστε πρώτοι! Όταν φέρνουν διακρίσεις, φουσκώνουμε από περηφάνια και μοιράζουμε μπράβο! Όταν όμως, σβήνουν τα φώτα, τελειώνει ο ενθουσιασμός και γυρίζουμε την πλάτη απέναντι στη θλιβερή πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι τα παιδιά που ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια και τις ώρες σε σκληρή δουλειά και προσπάθεια, αφοσιωμένα στον σκοπό του αθλητικού ιδεώδους γυμνάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι αθλητές της άρσης βαρών και του στίβου στα Χανιά, πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με την κατάντια του χώρου που αθλούνται και την αδιαφορία των υπευθύνων.

Κι όμως αυτό που βλέπετε είναι χώρος προπόνησης των αθλητών στο Εθνικό Στάδιο Χανίων! Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. 

Θαυμάστε!!!

Οι υπεύθυνοι που τα βλέπουν αυτά αισθάνονται περήφανοι; Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για να μπορέσουν στοιχειωδώς να φτιάξουν έναν πιο αξιοπρεπή και ανθρώπινο χώρο για την προπόνηση των αθλητών; Χρειάζονται χρήματα αλλά πάνω από όλα χρειάζεται βούληση και όρεξη έτσι ώστε με όσες δυνατές παρεμβάσεις να αποκατασταθεί το χάλι που παρουσιάζει ο χώρος.

Ίσως όμως οι έννοιες της βούλησης και της ευθύνης να πέφτουν... βαριές για να τις σηκώσουν αυτοί που πρέπει.