Με μια συγκλονιστική ομιλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ξεκίνησε η 2η ημέρα των εργασιών του συνεδρίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.

Το συνέδριο οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Παρασκευή στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, διοργανώνεται υπο την αιγίδα; του Αρείου Πάγου  και με θέμα « Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων στο παρόν και στο μέλλον, δράσεις, καλές πρακτικές, φιλική προς το παιδί Δικαιοσύνη»

Η φιλική δικαιοσύνη προς τους ανηλίκους ήταν και το θέμα της ομιλίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου, η οποία έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας φιλικής δικαιοσύνης που θα προλαμβάνει την υποτροπή της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Μάλιστα αναφέρθηκε στο τι σημαίνει αυτή η φιλική δικαιοσύνη για τους ανηλίκους:

Επίσης η κα Εισαγγελέας παρουσίασε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά στις φυλακές της Κορίνθου, όπου κρατούνται ανήλικοι με βαριές παραβάσεις και σε πολύχρονες καταδίκες.

Όπως είπε, έγινε μια προσπάθεια για να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία με επισκέψεις σχολείων και άλλων στην φυλακή, αλλά και με την δυνατότητα των ανηλίκων κρατούμενων ναβγούν εκτός φυλακής για διάφορες δραστηριότητες.

Η κα Δημητρίου περιέγραψε τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και την τελική ευτυχή κατάληξη του εγχειρήματος.

Συνεχίζοντας η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε πως η φιλική δικαιοσύνη πρέπει να δίνει ευκαιρίας σε αυτά τα παιδιά για να τα χειροκροτούν καθώς το μόνο που έχουν γνωρίσει είναι η επίπληξη και η τιμωρία. Πρέπει να  μάθουμε να ακούμε τον ανήλικο παραβάτη, προσεκτικά, χωρίς διακοπές, ειρωνίες, αποδοκιμασίες, επεσήμανε ….

 

Ειδικά και σε ότι αφορά στα Χανιά, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων παρέχει σημαντικότατο ΄έργο στηρίζοντας 30 οικογένειες και 88 παιδιά σε θέματα αντιμετώπισης της παραβατικότητας και σε ενδοοικογενειακά προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook